Min vän på andra sidan
Utgiven 2015 på www.parthenon.se

När den svenske konstnären Friedrich Jürgenson 1968 kom ut med sin andra bok ”Radio- och mikrofonkontakt med de döda” var han redan känd i en stor del av världen som ”Mannen med anderösterna”.
   Två år senare, i maj 1970, besöktes han av en av världens främsta parapsykologiska forskare, Hans Bender vid universitetet i Freiburg, och hans team med extraordinär teknisk utrustning. Nu skulle en gång för alla experiment genomföras för att fastställa om röstfenomenen verkligen existerade.
Resultatet var nästan chockartat för Hans Bender då det gjordes flera inspelningar som bevisade dess existens. Han sa att det sannolikt var paranormala röster – alltså som kan tolkas som röster från en annan livsdimension.
   Det här är den nästan osannolika historien om Friedrich Jürgenson som upptäckte det som i dag kallas EVP – Electronic Voice Phenomena. Organisationer och sällskap över hela världen ägnar sig åt att på elektronisk väg bygga vidare på bron mellan två livsdimensioner som Jürgenson lade grunden till.  
   Journalisten Anders Leopold var en av de första som skrev om Jürgenson och de blev nära vänner i ett tjugotal år innan Jürgenson den 15 oktober 1987 gick över till det han helt enkelt kallade den fjärde livsdimensionen. Det gjordes åtskilliga inspelningar som uppmärksammades i media. En av dem som besökte Jürgenson och fick in de kanske tydligaste rösterna var den svenske TV-legendaren Arne Weise som berättar om sin skakande upplevelse.
   Under arbetet med boken fick författaren, bland flera tydliga röstupptagningar, en hälsning från sin sedan två och ett halvt år avlidna hustru som kände Friedrich Jürgenson och visste att boken för eller senare skulle skrivas. Budskapet på bandet är: Jag finns… jag är med dig!
   Läsaren hänvisas i boken till en särskild websida och kan där avlyssna denna inspelning, upptagningarna med Arne Weise och ett 40-tal andra inspelningar – flera gjorda utan Jürgensons medverkan.
   I bokens avslutande kapitel finns instruktioner om hur man spelar in via mikrofon och radio.
 leopoldreport@gmail.com 

 

 Av Anders Leopold Det svenska trädet skall fällas... om männen bakom Palmemordet./RECITO bokförlag 2008
Kan köpas eller beställas i bokhandeln eller på nätet: www.bokus.com, www.adlibris.com, Recitos internetbokhandel
Finns också på biblioteket.
Presentationstext på bokomslaget:

23 år efter mordet på Olof Palme pekar journalisten och författaren Anders Leopold i Det svenska trädet skall fällas ut den man som han anser är skyldig till mordet på Olof Palme i korsningen Sveavägen-Tunnelgatan den 28 februari 1986.
Anders Leopold är en av de få journalister som grävt i Palmemordets internationella spår ända sedan attentatet genomfördes. Något som Palmeutredningen inte ägnat stor tid åt vilket också kritiserades av Granskningskommissionen i sitt betänkande 1999. Det är hans absoluta uppfattning att attentatet mot Olof Palme var en internationell konspiration med rötterna i illegala vapenaffärer, droghandel och hänsynslöst maktbegär.
Det här är en dokumentär i thrillerns form om mordet på Sveriges statsminister och FN:s fredsmäklare Olof Palme. Om planerringen av attentatet och genomförandet. Och den försöker också ge svar på frågan: Varför mördades Olof Palme?
Boken baseras på nyckelromanen Satans marionetter som gavs ut på Wikens förlag 1991. Det svenska trädet skall fällas bygger på en omfattande research under 15 år. Nya fakta och trovärdiga vittnesmål har förändrat scenariot.
Anders Leopold valde nyckelromanens form när han skrev Satans marionetter då han ansåg att underlaget inte höll för namnpublicering. Nu är läget ett annat. Det material han står för är för honom så övertygande att han inte tvekar att använda de riktiga namnen med några få men inte avgörande undantag då hänsyns tagits till etik och säkerhet.
I Satans marionetter var mannen som avlossade de två skotten i korsningen Sveavägen-Tunnelgatan i Stockholm klockan 23:21 den 28 februari 1986 en fiktiv person. Nu pekar författaren ut mannen som han anser låg bakom mordet.
Det är sedan upp till läsaren att lägga det sannolika och det osannolika i vågskålarna och pröva om det står utom allt rimligt tvivel att det kan ha gått till så här.

 

 

 

 

 

 Av Anders Leopold Domen över död man... en vikingaroman. Baserad på omfattande historiska fakta från den tidiga vikingatiden.. /CKM bokförlag 2003/

Slutsåld. Finns att låna på biblioteket.
Presentationstext på bokomslaget:

Det är 792 vintrar efter Vite Krists födelse och kurerna anfaller i tusental. De hatade besättarna från Sveariket slaktas eller drivs bort från Baltkusten i Österhavet.
Ingulf Emundsson från Selaön i Mälaren är en av dem. Han har övervintrat där i Bärnstenslandet efter en lyckad utfärd till Gårdarike med sina tre skepp. Nu skall han och manskapet hem med sitt byte till familjerna i Birka och på gårdarna kring Mälaren som saknat dem så länge att de börjat rista runor över dem.
Få överlever. Ingulf räddas av en skeppshövding från Daneriket och förs svårt skadad till handelsstaden Hedeby. Där får han vård och som en gentjänst går han holmgång på liv och död.
Oden står än en gång på Ingulfs sida. Han ansluter sig till en härjande vikingaflotta anförd av kungaättlingen Gudröd Halvdansson från Nordlandet. De seglar västerut mot Britannien.
I skördemånaden år 793 stormar nordmännen iland på Den heliga ön Lindisfarne. Inga böner hjälper de munkar och nunnor som kommer i bärsärkarnas väg. En överlevande prästman skriver: "Aldrig har en sådan terror förekommit i Britannien, som vi nu blir utsatta för av hedningarna, och man trodde inte en sådan ödeläggelse var möjlig."

Anders Leopold är journalist och författare och har tidigare utkommit med ett antal thriller- och deckarromaner. Bakom denna vikingaroman ligger många års arkivforskning. Resultatet har blivit en spännande och fascinerande roman från vikingatiden då två gudamakter styrde människornas tänkande och handlande.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 … men män då… den första intervjuboken om mäns sexliv. Författad tillsammans med journalisten Åge Ramsby. /Bo Cavefors Bokförlag 1978/
Finns på de flesta bibliotek
Presentationstext på omslaget:
De rutinerade journalisterna Åge Ramsby och Anders Leopold Elmquist har lyckats tränga bakom männens attityder, fått dem att lösa upp hämningar och blockeringar och tala om sådant som en man sällan eller aldrig talar om. Varken med andra män eller den kvinna han lever ihop med.
Männen berättar om sina sexuella behov och drömmar, försöker förklara varför de onanerar, vad pornografin egentligen betyder för dem, varför de är otrogna, ger sin syn på kvinnans orgasmproblem, analyserar sin rädsla för homosexualitet och impotens, förklarar hur de reagerat på den sexuella revolutionen och kvinnans frigörelse. De tar också ställning till sin äktenskapliga situation eller de sexuella problem som drabbar en frånskild eller ogift man.
Både män och kvinnor får i den här boken veta mycket om det som de flesta män har svårt att erkänna för sig själva och de flesta kvinnor bara misstänkt eller rent av missförstått.

 

 


 

 

0
 Av Anders Leopold Elmquist Operation Bottenkap… Militärkupp i Sverige. Landet delas i Nord- och Sydsverige. Befrielserörelsen SWELIMO (Swedish liberation movement) bildas i Nordsverige och inleder sin kamp mot den USA-styrda militärjuntan. /Askild & Kärnekull 1981/
Finns på bibliotek - även som talbok.
Presentationstext på omslaget:
Svenskarna är ett tåligt folk, som finner sig i höga skatter, hastighetsbegränsningar och mellanölsförbud. Men hur skulle det reagera om en militärjunta plötsligt tog makten, om censur infördes och man burade in politiker och fackföreningsfolk?
Anders Leopold Elmquist har försatt Sverige i den situationen. Året är 1989, fängelsena är fyllda till bristningsgränsen, människor försvinner spårlöst och tortyr förekommer dagligen.
Begrielsegruppen SWELIMO bjuder hårt och segt motstånd mot den olagliga regeringen och efter två års förtryck är gruppen mogen att genomföra OPERATION BOTTENKAP som kan innebära befrielse för svenska folket om den lyckas, men ytterligare våld och repressalier om den misslyckas.
Den amerikanske journalisten Cat Janson, som ingår i gruppen, skildrar vad som händer före och efter operationen. Han skriver för sin tidning World News för att dokumentera skeendet, dels i rak berättarform, dels i korta, intensiva dagboksansteckningar.
Det är en skrämmande historia Anders Leopold har att berätta, och man är glad över att det bara är fiktion, samtidigt som man vet hur oändligt lätt det här kan bli verklighet...

 

 


 

 

 Av Anders Leopold Kommando Europa…En organisation som leds av överlevande naziofficerare ligger bakom vågen av attentat mot judar i Europa 1982. Gruppen sprängs av en svensk kriminalkommissarie på semester på Kanarieöarna. (Den första svenska roman som skrevs på ordbehandlare.) /Bra Spänning-Bra Böcker 1982/
Kan rekvireras på bibiliotek.
Presentationstext på omslaget:
Madrid, London, Bordeaux, Paris... och nu också Köpenhamn. Massavrättningar i de judiska synagogorna. En blodig antisemitisk våg sköljer fram genom Europa.
I stället för en behaglig semester i solen på Kanarieöarna, där han skulle smaka på den nyvunna friheten efter skilsmässan, sätts den svenske kommissarien Thomas Randell av Interpol in i jakten på männen bakom KOMMANDO EUROPA: En organisation med stora ekonomiska resurser, med lejda yrkesmördare, med kontakter över hela världen.
Deras mål är att i ett avgörande krig i Mellanöstern förinta staten Israel - att på sitt eget bestialiska sätt fullfölja den plan på lösning av den judiska frågan som för 40 år sedan fastställdes av Hitler, Heydrich och Eichmann.
Men fyndet av en del av "den nazistiska skatten", några tackor av tandguld från människor som dödats i de tyska utrotningslägren, sätter Interpol på spåret.
Ett spår fullt av mineringar som Thomas Randell följer mitt bland turisterna på Gran Canaria - ett livsfarligt uppdrag som får honom att vänja sig vid tanken på att dö.