Av Anders Leopold Satans marionetter… Sveriges statsminister och FN:s fredsmäklare i Iran-Irak-kriget utgör ett hot mot USA:s hemliga vapentransporter till Iran men också mot Irans möjlighet att segra i det heliga kriget. Ordern att eliminera hotet utgår från DCI - Director of Central Intelligence, CIA:s högste chef - och den skall verkställas av "a local swede". En nyckelroman om mordet på Olof Palme. /Wikens förlag - Mysterious press 1991/
Finns på de flesta bibliotek. Även som talbok.
Presentation på omslaget:
En enda man kan fälla den amerikanske presidenten Charles Hughes och samtidigt tvinga Iran till vapenstillestånd och ett förödmjukande slut på det heliga kriget mot Irak.
Den mannen är FN:s fredsmäklare, den svenske statsministern Paul Elvemo.
Det han behöver göra är att bevisa att USA säljer vapen till ayatollorna i Iran.
Kan Irak förse honom med de avgörande bevisen? Eller har han under sitt medlingsuppdrag på något annat sätt kommit den gigantiska skandalen på spåren?
Bara risken får USA och Iran att iscensätta en infernalisk storpolitisk mordkomplott, där terrorgrupper som står under de båda staternas inflytande aktiveras och ges sina order.
Operation Lion är igångsatt- och målet är Sveriges statsminister.

 

 


 

 

Av Anders Leopold/Börje Wingren …han sköt Olof Palme… medförfattare och spökskrivare åt kriminalinspektör Börje Wingren som förhörde den s k 33-åringen /Tidens förlag 1993/  Kan beställas här
Finns på de flesta bibliotek.
Presentationsetxt på omslaget:
Kriminalinspektör Börje Wingren blev förhörsledare för en av de män som misstänktes för mordet på statsminister Olof Palme den 28 februari 1986.
Sju år senare har han med ledning av det material som finns i den nedlagda förundersökningen mot den misstänkte mannen kunnat dra slutsatsen:
Detta är Olof Palmes mördare!
Börje Wingren hävdar att prestigekampen mellan spaningsledning och åklagare medförde att mannen släpptes och mordutredningen havererade.
Steg för steg med ökande spänning får läsaren ta del av mannens egna utsagor, hans agerande före och efter mordet och en mängd vittnesmål riktade mot honom. Enligt Börje Wingren placerar det mannen på mordplatsen, och det avslöjar även hans motiv och planläggningen av attentatet.
Wingren har samtidigt med utgivningen av Han sköt Olof Palme överlämnat sitt material till riksåklagaren med förhoppning att mannen ställs inför rätta, och det som anförts mot honom får en juridisk prövning.

 


 


Av Anders Leopold/Carl Erik Tornheden Någonting i hästväg… spökskrivare åt Carl-Erik Tornheden, mannen som införde travbane-TV och ledde marknadsföringen av V 65-spelet. Sände egen reklam-TV i Kronprinsen i Malmö för 30 år sedan med superkändisar som ställde upp gratis. /Bokförlaget Lecet 1995/
Finns på bibliotek men kan också beställas här för 100 kronor plus porto och postförskott.
Presentationstext på omslaget:
1961 införde Carl-Erik Tornheden televisionen på Sveriges travbanor. Direktsänd TV blev en injektion som bidrog till att få fart på hästsporten och spelandet.
Carl-Erik Tornheden var den som ledde marknadsföringen när ATG bildades och V65 gick sitt segertåg över Sverige.
Han startade en privat TV-station som sände reklam-TV för 35 år sedan! Det är om detta han berättar i denna bok - och om kända artister och hästprofiler som korsat hans väg. Det är underhållande och dråpligt skildrat, men också kärleskfullt och lite sorgligt. Men framför allt avslöjande.
"Intressant och festlig läsning". Chefredaktör Peter Karstensson, Trav- och Galoppronden.
"En bok jag rekommenderar alla med intresse för hästsporten". Claes Lundell, ordf. i Skånska Travsällskapet.
"Trivsam och fängslande läsning även för den som bara sett hästar på bild". Bengt Roslund, TV-producent.
"Läsvärt, inte bara för den som har med hästar att göra". Hans Ljungkvist, ordf. i Åby Travsällskap.

 


 


 Av Anders Leopold Döden peggar upp... Kriminalinspektör Tore "Lundaknaken" Jonsson skickas från Lund till Barsebäcks golfbana där man hittat ett lik till vänster om gamla treans fairway. Olyckan och smitningen visar sig vara ett kallblodigt planerat mord. Ledningen för Barsebäck Golf & Country Club sliter sitt hår då man inser att de fått en polisutredare på halsen som är en ickegolfare - en person som inte spelar, inte har möjlighet att lära sig spela, ej heller skulle vilja spela och som en följd av detta aldrig kommer att spela golf. Jonsson är dock polis vilket får avgörande betydelse för utredningen./Bokförlaget Barbara Books utkom hösten 1998 - nytryckning inför julen 1999/.
Upplagan slutsåld - kommer som pocketbok
Presentationstext på omslaget:
"Sture Molander, hcp 20, med ett okänt antal miljoner på konto i Schweiz och medlem i Barsebäck Golf & Country Club, gick ut på sitt livs sista golfrunda.
Han var som vanligt på måndagsmorgnarna ensam...
En svag sydvästbris svepte in från Öresund och förde med sig tunna, tångdoftande dimslöjor som tämligen likgiltigt passerade kärnkraftverkets båda reaktortorn. Endast en dansk kunde få för sig att de medförde partiklar av alfa- och betastrålning".
Det är upptakten till denna golfdeckare, som utspelas under några vårveckor i Skåne främst på Barsebäcks golfklubb, tre gånger spelplats för Volvo Scandinavian Masters.
Här blir dess berömda fairways spelplats för väl så dramatiska händelser men av mera våldsamt slag.
När det första liket påträffas i ruffen inleds mordutredningen av den originelle "Lundaknaken" kriminalinspektör Tore Jonsson.
Hans fysik är imponerande och hans slutledningsförmåga likaså, men han har ett allvarligt handikapp - han är en ickegolfare.
Och det han under historiens gång lär sig om spelet och dess rutbyxade utövare ger anledning till en hel del beska kommentarer.
Skeppshandlare Molanders vackra Öresundsvilla visar sig rymma inte bara ett välfylt kassaskåp och den paranta hustrun Maria utan också hat, girighet och hämndlystnad, som leder till fler än ett mord.
Polisen får dessutom föra ett tvåfrontskrig, dels mot misstänkta brottslingar och dels mot tidningsreportrarna som ofta ligger ett par järnfemmor före.
En spännande deckare skriven med humor och sakkunskap - både vad gäller golfen och polisarbetet - och placerad i klassisk svensk golfmiljö.