LEOPOLD REPORT
SVAR FRÅN ERNST LINDHOLM
på frågor till Leopold Report 2000-02-22
Väl medveten om att man inte ska kasta sten i glashus går jag här till angrepp mot Lars Krantz och Ernst Lindholm. De båda står för de värsta, mest osannolika och sämst underbyggda teorierna om mordet på Olof Palme. Båda har bl a spridit sina synpunkter i egna böcker - som ingen förläggare haft intresse av att ge ut, därför har de gjort det själva. Jag har låtit läsarna ta del av två inlägg från dessa båda herrar. Reaktionerna har varit starka och här följer några frågor som jag via mail fört vidare till Krantz och Lindholm. Det är på tiden att dessa herrars synpunkter bemöts - men de ska också få en rejäl chans att försvara dem.
Här går Ernst Lindholm i svaromål.
Anders Leopold
Till Krantz och Lindholms material och min sammanfattning

Svar från Lars Krantz
Svar till Anders Leopold:
Tack för att du placerade min artikel "Rackarspelet" på din egen skärm, så att dina 370.000 besökare också fick tillfälle läsa den. Tre andra datorägare gjorde på samma sätt, de tyckte artikeln var bra och att äntligen någon sa ett sanningens ord om palmebluffen. Men du gillade tydligen inte artikeln - och inte min bok heller, och det tycker jag förstås är tråkigt. Men jag hoppas du läser min bok "Offrets uppdrag" en gång till - och mera noggrant så att du kommer på bättre tankar och inte bara går och lurar dig själv och andra med att Olof mördades i en världspolitisk kamp om vapen och narkotika av en utskickad 33-åring med uppdrag från president Ronald Reagan, viceprellen George Bush och CIA-chefen William Casey. Ty så farlig för USAs gangsters inbillar du dig väl ändå inte att Olof var. Han hade ju som du säkert sett på mina tidigare sidor dessutom avtal om att Sverige skulle få kärnvapenskydd av USA i händelse av ofred för vår del. Olof Palme högaktade USA och kommenderade ÖB Synnergren som ständig helhjärtad kontaktman med USAs kärnvapenförsvar.
Jag fortsätter mitt skrivande i frågan och hoppas du tar in flera av mina artiklar på din skärm. Det kommer säkert att uppskattas av dina 370.000 tittare i Vollsjö och Sjöbo. Säkert också i Malmö. Till dess:
Hjärtliga hälsningar Ernst Lindholm


Ernst Lindholm
Jag ska ställa en fråga och försöka avstå från svordomar. Hur kan du påstå att det var ett "välorganiserat och finurligt planerat självmord - av sosseteten"? Jag antar att du med "sosseteten" avser kända medlemmar i det socialdemokratiska partiet. Först trodde jag att det du skriver är satir - men ju mer man läser blir man övertygad om att du faktiskt menar allvar. Alltså: bevisa ditt infama påstående, försök i alla fall styrka det på något sätt - eller sluta för fan med att skriva om mordet på Olof Palme!
Carl-Eric Blomberg
Svar till Carl-Eric Blomberg
Genom att ha granskat fallet många år, läsa polisprotokoll och tala med vittnen har jag kommit fram till slutsatsen att det måste handla om dödshjälp - kan också kallas organiserat självmord. Uttrycket "sosseteten" passar ju bra på en del av den soc.demiska ledningen, men det behöver ju inte innebära alla. Jag såg benämningen första gång hos Maria Pia Boëthius och tyckte den var kort, käck och lätthanterlig i skrift. Jag tycker hela styrelsen i partiet skulle övergå till detta lätthanterliga ord.
Krantz och Lindholm
En fråga till er båda. Vad är det som driver er? Vem eller vad kan ligga bakom?
Donald Forsberg
Svar till Donald Forsberg
När jag märkte att hela utredningen gick på felaktiga låtsasspår och att såväl parti som Säpoledning och rättsväsen mörklade dramat i stället för att rensa rent i träsket och servera sanningen, blev jag mycket misstänksam, och det var detta som fick mig att börja forska själv och försöka hjälpa till så att inte Sveriges största arbetarparti skulle hasa ner och kanske drunkna i den stora dynghög som Anders Leopold skriver om. Det är på väg dit nu om ingen renhårig grupp inom partiet snart griper tyglarna och börjar styra.

Hej Anders!
Läste ditt inlägg om Krantz och Lindholm. Håller med dig till 100 procent!
Niilo Havu
Svar till Niilu Havu
Studera fallet bättre!

Ernst Lindholm
Jag har kollat dig på internet. Jag ser att du är en duktig författare. Men det här med mordet på Olof Palme är inte en påhittad historia av en duktig författare. Min fråga: På vad grundar du ditt påstående att "Olof Palme personligen hade beställt sin död?"
Socialdemokrat
Svar till Socialdemokrat

På privata forskningar och god människokännedom. Du har alldeles rätt i att det s.k mordet inte är någon roman, men det var sedan lång tid tillbaka ett finurligt planerat självmord eller om du vill kalla det för dödshjälp. Dessutom är inte min bok "Offrets uppdrag" någon roman. Den är ett collage byggd på forskning och fakta. Ett fakta-collage.

Ernst Lindholm
Är det inte förtal av avliden att utan bevis påstå att Olof Palme var konsult åt Bofors och uppbar konsultarvode. Borde inte det socialdemokratiska partiet eller familjen Palme stämma Ernst Lindholm för förtal av avliden. Kom med något bevis för att ditt påstående är sant!
Sten Andersson
Svar till Sten Andersson
Det var faktiskt Boforsdirektören Martin Ardbo som 1987 i polisförhör första gången talade om att Olof Palme personligen varit djupt invecklad i Bofors´ vapenaffärer, och vid ett annat förhör samma år som leddes av kriminalinspektör Sten Lindström försade sig till och med direktör Ardbo och sa plötsligt obetänksamt: "Och vi hade ju en konsult som var helt avgörande och det var ju Palme." Och om vi frilansforskare inte kan få äkta bevis för alla mutor och "konsultarvoden" som gått från Bofors till schweisiska bankfack så vet vi ju att uppköpare som indiska staten med fl. inte heller kan få bevis, ty alltid har Bofors och svenska regeringar stoppat offentliggörandet av sådana dokument. Här har alltid en regerings s.k. affärssekretess visat tummen ner.


Ernst Lindholm
Du kastar ur dig en förfärliga massa antydningar utan att kunna bevisa någonting. "De många kvinnorna... kokainet... mentalt störd..."
Du gör det i form av frågor, men förrädiskt lurar du din läsare att tro att detta redan är bevisat, så det behöver inte diskuteras.
Det du publiceras på Internet bevisar ingenting annat än att du själv måste lida av en allvarlig mental störning.
Agne Persson
Svar till Agne Persson
De många kvinnorna har du namnen på i min bok "Offrets uppdrag". Försök ta ut den boken på en dator (gratis). Två av dessa kvinnor skriver egna böcker och berättar vad som hänt. Läs dem En tredje kvinna är en av världens rikaste. Hon har bott här i Stockholm tillsammans med Olof. Och beträffande det övriga du kastar ur dig i din tvivelaktiga ruta så vill jag bara råda dig att läsa Kjell-Olov Feldts bok "Alla dessa dagar", så kanske du förstår vad det handlar om. Feldt kände nog Olof Palme bättre än många andra.
Ernst Lindholm
Det är 14 år sedan Olof Palme mördades. Jag har ingen idé om vem det var eller vilka. Men hans minne är värt att hedra. Så när jag läser här om att Palme kanske var HIV-smittad eller hade aids som hans "vän" Ebbe Carlsson, så blir jag förbannad. Man har här bett oss att ställa frågor. Så min fråga till dig: Var kommer dessa misstankar ifrån?
Inger Gertz
Svar till Inger Gertz
Du frågar: Var kommer dessa misstankar ifrån?
Jag svarar: Från Rikspolisstyrelsen. Ink.stämplat 1993-05-10 Diarienummer Ai.447-93 till Marjasinkommissionen. Från M-kommissionen mig tillhanda 1998-07-23
Innehåll: 2 st maskinskrivna A4-blad med berättelser av förre ledarskribenten på Dagens Nyheter, Olle Alsén vilken fått viktiga uppgifter av bl.a. Ebbe Carlsson, ej namngiven städerska på ett hotell på Karl Johann i Oslo, Ebbe Carlsson åter efter Palmes död. Ebbe säger till Alsén: "Tjenare, tjenare Olle! Ja Olof Palme hade ett helvete med Lisbeth, för han levde i två fullvärdiga äktenskap och måste försöka dölja det"
Olle Alsén skriver också: (i dokumentet till Rikspolisstyrelsen): "Den mest avancerade varianten skulle väl vara om Ebbe Carlsson visste eller misstänkte att han själv kunde ha smittat Palme, i så fall bleve det närmast en human och 'statsskyddande' insats att fökorta Palmes liv. Därtill kanske Holmér behövdes för att hjälpa till på olika sätt."
Till Inger Gertz: Ring förresten Rikspolisstyrelsen själv, du Inger och begär att få ut dokumentet. Det är offentlig handling med diarienummer Ai.447-93, så behöver du inte längre tvivla. Det står mycket mer i dokumentet än vad jag får plats med här. Lycka till!
Hjärtliga hälsningar
Ernst Lindholm

*
 
Ernst Lindholm:
Jag vill inte gärna vara otrevlig mot en person jag inte känner. Att döma av din tidigare bokproduktion har du säkert många förtjänster. Det är alltså inte personen Ernst Lindholm jag slår tillbaka mot - utan de åsikter du företräder.
Du tackar lätt ironiskt för att jag publicerar din artikel och hoppas därtill att jag ska ta in flera av dina alster på Leopold Report.
Jag poängterade särskilt att jag var mycket tveksam till att släppa fram dina och Lars Krantz´s åsikter i det här ämnet, men ansåg ändå att det kunde ha sitt värde då det gällde att få klarhet i om andra människor stämde in i resonemanget "att Olof Palme arrangerat sin egen död men hjälp av sina medarbetare och familjen". Dessbättre har jag bara fått in material som fördömer era åsikter.
Din bok "Offrets uppdrag" - som ingen förläggare ville publicera och som du för att överhuvud taget få den läst lagt ut gratis på Internet - bygger på precis samma förrädiska taktik som din artikel "Rackarspelet måste avslöjas…": förvirrade slutsatser av mer eller mindre trovärdiga uttalanden i utredningar och memoarer uppblandat med subjektiva åsikter baserade på rykten. Anrättningen kryddas sedan med direkta lögner som görs till "sanningar" genom - liksom Krantz - hänvisning till "att det finns vittnen" - utan att någonstans avslöja var de finns.
Du må ha vilken åsikt som helst om Olof Palme och hans politiska spel på världsarenan. Men när du försöker få dina läsare att tro på dina odokumenterade uppgifter att Olof Palme var en sjuk man, narkoman, homosexuell, vapenhandlare med svarta pengar på konto i Schweiz och en svikare mot både arbetarklass och sin egen klass - då har du avslöjat dig som medlöpare till den pöbel och de skränfockar som under 80-talet fram till mordet gjorde allt för att försöka knäcka honom - dock utan att lyckas.
Din urspårning är fruktansvärt beklaglig. I ett stycke på din hemsida som föregår svaren till de här frågorna skriver du med eftertryck:
"Jag upprepar det åter: det var en av maffian finurligt organiserad dödshjälp beställd av Palme själv och med slutakten ordnad av anlitad lockad och villig person."
Jag trodde först i likhet med Blomberg här intill att det var någon sorts satir du sysslade med. Men detta bekräftar mina värsta farhågor: att du faktiskt menar allvar.
Jag finner därför ingen anledning att bemöta något annat av det du skrivit, inte heller att läsa om din bok och definitivt inte tillfredsställa din önskan om att publicera flera artiklar av dig.
Du skriver ironiskt att mina "370.000 läsare i Vollsjö och Sjöbo och i Malmö" som fått läsa ditt inlägg säkert är tacksamma. Jag beklagar att det inte stannat vid detta - mina läsare är skandinaver just nu i 32 länder. Spridningen av dina vomeringar har tyvärr blivit alldeles för stor. Och det ska givetvis inte upprepas.
Hjärtliga hälsningar
Anders Leopold

Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT besök från ca 50 länder varje månad