Annikas otroliga
världsrekord!


Ett urval ur vårt
GOLFARKIV:

Mr Barsebäck:
arbetargrabben som köpte sig en egen golfbana och nu styr största golftävlingen
Intervju med
Gösta Carlsson

Golfbanearkitekten som får skäll när det
går dåligt
och beröm när det
går bra
Intervju med
Tommy Nordström

US OPEN
för damer 2001


En svensk golfdeckare
Här kan du ladda ner varje kapitel av
Döden peggar upp


Volvo Scandinavian Masters
Barsebäck 2 - 5 augusti 2001

Alltid på en söndag:
Ett nyskrivet drama på Barsebäck där en av tolv edsvurna män ska bli mästare
010805
Aldrig någonsin tidigare har Volvo Scandinavian Masters inför söndagens finalrunda varit så laddat. Här kan verkligen en bomb explodera.
12 spelare ligger klart inom räckhåll för att gripa titeln. Edsvurna, nåja. Alla vet att det finns knepiga golfregler som måste följas. I går diskade sig frivilligt Andrew Oldscorn, vinnare av Volvo PGA Championship i år, sedan han fått veta att han droppat fel på torsdagen.

Bakom de tolv ligger sex lirare - "oldboys och juniorer" - som mycket väl kan slå till.
Den här lördagen på Barsebäck bjöd på ett väder som växlade mellan vindstilla och styv kuling. Det är så "hon" beter sig när hon är på sitt bästa humör - oftast en chockartad upplevelse för den som ska placera en golfboll på en förutbestämd plats på denna bana.

På sextonde hålet skulle Colin Montgomerie göra det - lägga sitt andraslag i position för bra inspel som han vanligtvis brukar klara av. Och träffade en dam i publiken. Hon föll ihop och det blev lite kalabalik. Men Monty gick fram och fick snabbt veta att damen var mer chockad än skadad. När hon fick se vem hon blivit träffad av fick han något som liknade en slängkyss.

Trots vindkantringarna var det aldrig någon riktig svikt i ledningen. Engelsmannen Ian Poulter (70, 65, 68 -13) väckte väl inte så stor uppmärksamhet, men han var oerhört stadig i sitt spel.

Bilder:
Leopold
Report

Med en birdie på 17:e hålet och par på 18:e delar han ledningen med
landsmannen och titelförsvararen
Lee Westwood.

Som gjorde par på 17:e och birde på 18:e. De spelade dessutom i samma boll.
Jo, det här med den fantastiska upplösningen. Vi börjar med de tolv
som finns i "pool position" inför söndagen. För det första är vi lite chauvinistiskt lyckliga över att här finns två svenskar - Peter Hedblom (66, 70, 68 -12) som gjort en fantastisk insats hittills liksom överraskningen Dennis Edlund (69, 67, 71 -9). Lika glada blir vi tillsammans med den rekordstora danska publiken åt att två danskar finns i samma "möjliga vinnargrupp":


Thomas Björn (68, 72, 67 -9) dansk nationalidol om han vinner,
och Sören Hansen (66, 73, 68 -9). Mycket starkt av Sören att komma igen efter sin svåra andradag då i alla fall jag trodde att han var en av dagsländorna.

Nå, vi konstaterar att kung Monty, skotten Colin Montgomerie (66, 69, 69 -12) avslutade denna tredje runda med att sänka en 10-metersputt för birdie inför storpublikens jubel på artonde green. Vilken kick inför finalen!

Det ligger en spännade grupp alldeles bakom det här ledargänget. Anders Forsbrand (72, 69, 67 -8) tro det eller ej, är en av dem. 20 år efter en begynnande karriär som bidrog till att sätta svensk golf på den internationella kartan är karlstadsgrabben i hetluften igen. Vi ska hålla en speciell söndagstumme för honom! Och sedan lite ledsamt kanske. Förre Masters- vinnaren Joakim Haeggman (71, 67, 70 -8) var verkligen på gång men tappade ett slag på 18:e.
-Det kände faktiskt lite deppigt, konstaterade han.
Det kan man ju förstå. Hoppas att han glömmer snabbt.
Och nästan exakt samma kommentar fällde vår British Open-tvåa Niclas Fasth (67, 69, 72 -8) som också tappade ett slag på 18:e.
Jämför det med en upptrappning som Montys birdieputt!

Förresten smyger ett litet gäddyngel i vassen. Adam Scott (69, 72, 67 -8), den 20-årige australiensaren som kallas den blivande Tiger Woods. Han kan orsaka en skräll.
Vi spekulerar inte mer här. Vi överlåter åt vår Herre att styra och ställa som han behagar i sin hage.
Fåår!
Åter till golfsajten

Här får du resultaten av Golf.se

Till sidans början

 

Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942 besök på våra sidor under 2003