Annikas otroliga
världsrekord!


Ett urval ur vårt
GOLFARKIV:

Mr Barsebäck:
arbetargrabben som köpte sig en egen golfbana och nu styr största golftävlingen
Intervju med
Gösta Carlsson

Golfbanearkitekten som får skäll när det
går dåligt
och beröm när det
går bra
Intervju med
Tommy Nordström

US OPEN
för damer 2001


En svensk golfdeckare
Här kan du ladda ner varje kapitel av
Döden peggar upp


Volvo Scandinavian Masters
Barsebäck 2 - 5 augusti 2001
010805
Ingenting verkar rubba kung Monty
som vann för
tredje gången
Av Anders Leopold
Foto: Leopold Report
Det är något magiskt över den här mannen: för tredje gången vinnare av Volvo Scandinavian Masters (sju år i rad Europas bästa golfare).
Se på bilden härintill -kung Colin "Monty" Montgomerie (66,69,69,70 -14).
Han står där och väntar på att motståndaren ska slå ut.
Han tar av sig solskärmen. Se på kroppsspråket. Han spanar liksom framåt mot birdieputten på hålet. Armarna i kors. Han är koncentrerad.
Han rör inte en min hur bra motspelaren än slår - i går på Barsebäck var det Sveriges stora hopp Peter Hedblom (66,70,68,73 -11) som gjorde det ibland.
Och bakom tryckte ledarbollen på, tre slag efter; engelsmännen och de slutliga tvåorna Ian Poulter (70,65,68,72 -13) och Lee Westwood (67,67,69,72 -13).
Vi som gillar skotten Monty - det finns de som inte gör det då de anser att han är både sur och stöddig - missunnade honom inte en tredje Masters- seger i Sverige. Men lite mer dramatik kunde han väl bjuda på i avslutningen så vi kanske fick till ett spännande omspel.

Dramatik blev det. På sjuttonde hålet ut till vänster bland publiken. Tappade ett slag. På artonde hålet i en av greenbunkrarna. Tappade ett slag. Samtidigt närmade sig gubbarna i ledarbollen.
Tro inte att Monty med en enda min visade besvikelse över sina misstag. Han visste exakt vad de berodde på.
-Jag har lite problem med ryggen och det kändes de sista hålen, sa han efteråt.
I sitt tacktal hyllande han den svenska publiken - omkring 100 000 har följt Masters - och sa att nu är det dags för Sverige att få Ryder Cup. Det möttes av jubel. (Damernas motsvarighet Solheim Cup ska ju spelas på Barsebäck 2004).

Bevikelsens skuggor vilade däremot över svenskhoppet Peter Hedbloms ansikte. Han som spelat lysande i tre och en halv dagar. Han ville så gärna komma upp inför den entusiastiska publiken på 18:e hålet och sänka en putt för vinst. I stället gjorde han en dubbelbogey efter två bunkerslag.
-Det var som att snubbla på mållinjen i en 100-metersfinal, sa han. Det har varit ett par fantastiska dagar med en fantastisk publik så jag kanske ville för mycket. Jag trodde faktiskt att jag skulle gå mot sista green som en tänkbar vinnare. Så blev det nästan tvärt om.
Därmed missade den 31-årige Gävlegrabben spel på Europatouren nästa år. Men han kommer igen.
-Trots att det gått så bra de här dagarna känner jag att jag bara spelar med 70 procent av min kapacitet., konstaterade han.

Vi hyllar Montgomerie och hoppas att han om fjorton dagar står som segrare i PGA Championship i USA.
Och om inte han lyckas vill vi ha Jesper Parnevik där. Då kan han direktkvalificera sig till Ryder Cup-laget.
Det var ingen rolig vecka för Jesper (71,72,69,71 -5). Men frågan är om han inte gör sitt puttande för komplicerat. Han har faktiskt haft fyra olika puttar i gång på lika många dagar och ingen har fungerat. Är det verkligen putterns fel?

Vi hyllar också den fina svenska insatsen, den bästa på Europatouren med tre man på delad fjärdeplats: Jarmo Sandelin (68,74,68,66 -12) - den lägsta scoren denna avslutningsdag - Joakim Haeggman (71,67,70,68 -12) och Dennis Edlund (69,67,71,69 -12).
Åter till golfsajten

Här får du resultaten av Golf.se

Till sidans början

 





Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942 besök på våra sidor under 2003