Annikas otroliga
världsrekord!


Ett urval ur vårt
GOLFARKIV:

Mr Barsebäck:
arbetargrabben som köpte sig en egen golfbana och nu styr största golftävlingen
Intervju med
Gösta Carlsson

Golfbanearkitekten som får skäll när det
går dåligt
och beröm när det
går bra
Intervju med
Tommy Nordström

US OPEN
för damer 2001


En svensk golfdeckare
Här kan du ladda ner varje kapitel av
Döden peggar upp


Tumba besviken
på Annika Sörenstam som
sviker sin hemmapublik
010810
Jag träffade ishockeylegenden och "svensk golfs skapare" Sven Tumba på Barsebäck i samband med Volvo Scandinavian Masters.
Den blivande 70-åringen (27:e augusti) gladde sig oerhört åt svensk golfs framgångar.
Framför allt åt bredden både bland damerna och herrarna. I Masters hade vi ett tiotal spelare som hade segervittring finaldagen söndagen den femte augusti och vi fick tre man att dela på fjärdeplatsen. Ett klart europarekord.
Men frågan är om inte Tumba känner mest för den fantastiska damgolfen.
-Vem kunde drömma om något liknande på min tid. En svensk tjej i världstoppen!
Annika Sörenstam heter hon. Etta i världen.
Och så sviker hon. Hon är inte hemma i Sverige och spelar årets största damtävling Compaq Open på Europatouren! Har hon tappat perspektivet?

-Jag är så besviken på henne, säger Tumba till Göran Söderlund på golf.se. Hon har fått sin uppfostran här. Då ska man vara så mycket svensk att man kommer hem.

Tumba har sett det genom åren - att världsstjärnorna kommer hem när det är dags för landslagsspel eller andra stora kamper. Det är för honom en självklarhet.
Annika Sörenstam har valt att i stället spela Wendy´s Championship for Children i Ohio.

Vilka är hennes bevekelsegrunder? Jo, hon kan ta sin sjätte seger på LPGA-touren i år vilket för henne är ett rekord; hon vann här 1999 och vill återta titeln; hon vill behålla sin position på världsrankingen, nämligen nummer ett! Hon jagas hårt av Karrie Webb och Se Ri Pak vilka också spelar i Ohio.
Hon märker det inte själv - men hon har tappat perspektivet på sin golfkarriär.

En seger för Annika på Compaq Open i Sverige skulle inte har så stort värde om Webb eller Pak vinner i Ohio i veckoslutet och knuffar ner henne från ledarpositionen. Och det är uppenbarligen det viktigaste för henne.

Jag förstår Tumba. Det känns ruskigt att en stockholmstjej som fått sin golfutbildning här hemma i en oerhört skicklig organisation som kostat landets golfspelare och klubbar rätt mycket pengar inte betalar tillbaka.
Annika Sörenstam har i år på 17 tävlingar tjänat 1.245.696 dollar. Det är knappt att det går att räkna om till svenska kronor men det blir faktiskt: 12 miljoner 793 tusen 696 kronor. Som hon tjänat denna säsong.
Vad har hon då inte tjänat under hela sin karriär med hjälp av smarta placerare?

Låter det svenskt avundsjukt? Nej, jag tycker inte det. Jag tycker att Annika har råd att göra det bästa av livet och inte bara stirra på golfkarriären. En liten del av detta hade varit att vara i Sverige den här veckan tillsammans med de andra tjejerna och spela Compac Open. Inför en svensk publik. Inför ganska många unga blivande golftjejer som inget hellre vill än att se sin stora idol och kanske få intryck som för dem vidare i golfkarriären.

Jag håller med Tumba när han säger:
-Jag anser att Annika är skyldig svensk golfpublik att spela när det är en Europatourtävling i Sverige. Vad hade hon haft för position i golfvärlden om hon inte fått sin utbildning i Sverige?
Förresten, jag inte bara håller med Tumba - jag uttrycker min egen besvikelse: Skäms Annika!
Åter till golfsajten

Här får du aktuella resultat
i Compaq Open på golf.se

Åter till sidans början

 

Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942 besök på våra sidor under 2003