Åter till golfsajten

British Open Muirfield 18-21 aug 

Den evige tvåan har ändå nått sitt mål: en starttid i British Open
Av Anders Leopold
(Leopold Report 020714) Kommer man tvåa i kvalet inför British Open då ska man vara nöjd.
Men det var naturligtvis inte Fredrik Jacobson
(-11, 66,65,71,71=273) som haft ledningen tre dagar i Scottish Open och nu förlorade i särspel mot 48-årige argentinaren Eduardo Romero (-11, 72,66,65,70=273).
-Det känns lite jobbigt att än en gång missa förstaplatsen, sa han efter att ha tagit sin sjätte andraplats på Europatouren.
-Men jag har nu en startid i British Open nästa vecka. Det var på sätt och vis målet. Jag vet vad jag kan prestera och tänker ta det bästa med mig dit.
Och visst har han kapacitet att vara med i slutstriden.

Det har också fjolårets andreman i British Open, Niclas Fasth
(-2, 70,68,77,65). Efter en förfärlig 79-runda på lördagen gick han 14 slag(!) bättre på söndagen. Det ledde inte till en lysande placering men det måste ha gett honom råg i ryggen inför majortävlingen nästa vecka.
Vi tolkar det som att Niclas är på gång. Där har vi i så fall ännu en svensk med kapacitet att ta hem segern. En tredje är ju givetvis Jesper Parnevik som vilat en hel månad inför BO. Om inte annat så borde det gjort honom riktigt hungrig.
Totalt finns tolv svenskar med på startlinjen i årets British Open. Det är svenskt rekord s a s. Men än så länge har ingen svensk manlig golfare vunnit en s k major. Ska det lossna nu då?


Åter till golfsajten


 

 

Nervdaller bland svenskarna
i British Open-kvalet
Av Anders Leopold
(Leopold Report 020714) Det blev - som väntat - nervdaller för svenskarna på Loch Lomond som kan ses som kvaltävling inför nästa veckas British Open.
Ändå behöll Fredrik Jacobson ledningen (-11, 66,65,72) efter en 72-runda. Han gick ut med en ledning på fyra slag och slutade med ett slag på Argentinas Eduardo Romero (-10, 72,66,65) som gjorde en 65:a.

-Jag tappade den fina puttning jag haft i två dagar, konstaterade en lite besviken Fredrik Jacobson. Men jag är i ledningen inför finaldagen och det är det avgörande. Jag kommer att gå ut med föresatsen att vinna.
Fredrik är trött på att spela andrafiolen - han har slutat tvåa fem gånger under sin tid på Europatouren.

De båda treorna efter två dagar Carl Pettersson (-4, 70,66,73) och Richard S Johnson (-2, 71,65,75) föll tillbaka till 15:e respektive 34:e plats.

Niclas Fasth - som ju faktiskt tack vare sina fina säsong 2001 fnns med i Ryder Cup-laget - misslyckades helt med en 79:a. Inget tyder på att vi får se honom upprepa fjolårets British Open-succé då han tog andraplatsen.
Men när det gäller Niclas Fasth så... då det verkligen gäller är han en tuffing.
Åter till golfsajten


Svenskarna rycker fram
inför British Open

Av Anders Leopold
(Leopold Report 020713)
"Kvaltävlingen" The Barclays Scottish Open på Loch Lomond ser åtminstone i inledningsskedet ut som en svensksuccé.

Efter två ronder leder Fredrik Jacobson (66-65) med inte mindre än fyra slag före legenden Sandy Lyle.
Och tätt bakom följer Carl Pettersson (-6, 70,76) och Richard S Johnson (-6, 71,65) på delad tredjeplats.
Håller de här killarna ihop spelet är de helt överraskande direktkvalificerade till British Open nästa vecka. De sju bästa som inte redan är klara går in i major-tävlingen.
-Jag kom inte hit med världens bästa självförtroende, sa Fredrik Jacobson efter att ha missat cutten fyra tävlingar i rad.
-Jag har arbetat hårt med min sving och den börjar fungera nu. Men mina inspel och puttar har verkligen varit bra.
Fredrik gjorde inte mindre än åtta birdies varav fem kom i rad.
Richard S Johnson gick också runt på 65 slag och ser ut att vara i storform.
En som vi hoppas mycket på efter BO-andraplatsen i fjol är Niclas Fasth (-4, 70, 68) och hans 68-runda lovar gott.
Niclas är ju klar för spel på Muirfield men som det ser ut just nu kan "svensklaget" utökas med tre man. Det vore ett stort steg framåt för svensk herrgolf.

Åter till golfsajten

 


 Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942 besök på våra sidor under 2003