Tiger Woods har tackat
ja till ännu en tävling på Europatouren vilket blir en utmaning för svenskarna

(Leopold Report 020903) Nu får våra framgångsrika svenskar på Europatouren möjlighet att på allvar kämpa mot världens främste golfare Tiger Woods.
Woods har bestämt sig för att ställa upp i Dubai Desert Classic 2003, en tävling som ingår i Europatouren.

Vi har i färskt minne hur två svenskar, Niclas Fasth och Carl Pettersson, i våras tog andra och tredjeplatserna efter sydafrikanen Ernie Els.
Men i mars nästa år finns alltså Tiger Woods med i startfältet och det kan sporra till stordåd.

En annan duktig skandinav som ser fram emot att än en gång få gå en kamp mot Tiger ute i öknen är Danmarks Thomas Björn - som i helgen för andra gången vann BMW International Open i München.
För på Emirates Golf Club vann han 2001 sin sjätte europatourseger - genom att besegra just Tiger Woods.

Den 26-årige amerikanske superstjärnans beslut att än en gång delta har väckt stor uppståndelse i det lilla emiratet. Förra gången Woods tävlade där - 2001 - uppstod rena Tiger-febern och det blev rusning efter biljetter. För första gången i tävlingens 14-åriga historia kunde arrangörerna skylta med "utsålt" långt före tävlingsstart.


Tiger Woods på Europatourens tävling Dubai Dessert Classic 2001 där han på sista hålet besegrades av dansken Thomas Björn.
Nu kommer han igen nästa år och möter hela det framgångsrika svenskgänget.

 

 

Tiger Woods tackade för uppmärksamheten genom att leda praktiskt taget hela tävlingen och sätta nytt rekord över 36 hål. Men på 72:a hålet förlorade han mot Danmarks Thomas Björn och delade sedan andraplatsen med Irlands Padraig Harrington.

- Det har tagit oss två år att få min almanacka att stämma med tävlingen. Men den här gången är det ok och jag har bekräftat att jag ska delta, säger Tiger Woods.

Nick Tarratt, tävlingsledare för Desert Classic, säger att Tiger Woods deltagande gör 2003 års tävling till den största hittills. Tigers namn har redan dragit nya sponsorer till tävlingen. Nu förväntar sig Tarratt också att intresset från de absolut bästa spelarna i världen ska öka.

Dubai Desert Classic, som är det största idrottsevenemanget i Mellanöstern, spelas på Emirates Golf Club mellan 6 och 9 mars nästa år.

Åter till golfsajten

 


 Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942 besök på våra sidor under 2003