Annikas otroliga
världsrekord!


Ett urval ur vårt
GOLFARKIV:

Mr Barsebäck:
arbetargrabben som köpte sig en egen golfbana och nu styr största golftävlingen
*
Golfbanearkitekten som får skäll när det
går dåligt
och beröm när det
går bra
Intervju med:
Tommy Nordström


010604
En förkrossande seger för Karrie Webb över Annika Sörenstam med 17 slag
Vi lägger damernas US Open i arkivet.
Inte för att förringa Karrie Webbs fantastiska seger (-7, 70,65,69,69), åtta slag före tvåan Se Ri Pak (+1, 69,70,70,72).
Utan för att glömma den pinsamt dåliga insatsen av de svenska damerna.

Ingen av dem hittade sitt spel. Allra minst Annika Sörenstam (+7, 70,72,73,72) som på något sätt spelade uppgivet. Hon brukar inte ge upp så lätt men insåg att hon var chanslös mot Karrie Webb inför sista omgången på söndagen på Pine Needles.

Kanske är det så att de fantasatiska segrar hon kammat hem den här säsongen gör att om hon inte har vinstchans så försvinner motivationen. Hon SKA helt enkelt inte gå sju över par i US Masters - och förlora med 14 slag.

Då klarade sig Sophie Gustafson lite bättre (+5, 74,66,74,71). Men även hon blev en besvikelse. Nå, det är inget emot vad damerna själva kände.
Låt oss i stället glädja oss en kort sekund åt Karrie Weeb från Australien som ju räknas som amerikanska - men ändå är Australiens mest lysnade sportstjärna.

Hon sänkte två långputtar på 17:e och 18:e greenerna. Det var en elegant avslutning.
-Att gå uppför 18:e fairway två år i följd med en säker ledning och bara njuta av atmosfären ger en en obeskrivlig känsla, sa hon till Ken Klavon, USGA.
-När jag dragit mig tillbaka från golfen så blir mina största minnen just detta.
Vi gratulerar! Kanske är hon på väg att knuffa ner Annika Sörenstam från toppen på rankinglistan. Men om vi känner svenskan rätt kommer hon igen.

Låt oss i stället glädja oss åt att två svenskar, Mathias Grönlund och Robert Karlsson fanns med i ett dramatiskt särspel i Victor Chandlers British Masters i helgen. Tyvärr föll Robert bort på första hålet och Mathias på det andra. Men det här gav mersmak och visar att herrarna är på G.

På tal om herrar så blir det deras tur att göra upp om US Open-titeln den 14 juni. Vi har vissa föraningar. Tiger Woods tog lite semester och återkom i spel den här helgen på Muirfield i Memorial Tournament.
Det sa bara pang och alla andra fick ställa sig åt sidan. När han med en järntvåa smällde iväg bollen cirka 250 meter upp på green och landade den en drygt meter från hålet då var det inget snack om saken. Det blev en säker eagle.

Nämnas kan att Jesper Parnevik kom 16 slag efter.
Jesper 16 slag efter Tiger... och Annika 17 slag efter Karrie. Dystert.
Men nu tar vi nya tag, herrarna återkommer - och vi också - den 14 juni.
Aktuella resultat

Herrarnas US Open
14 - 17 juni 2001


Volvo Scandinavian Masters
Barsebäck 2 - 5 augusti 2001
Till sidans början
Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.223.290 besök på våra sidor under 2001