Annika är med men Julie drog ifrån

(Leopold Report 030704) Om man säger att två av segeraspiranterna i årets US Open för damer, North Plains, Oregon, Se Ri Pak och Karrie Webb, avslutade första ronden på 77 respektive 78 slag så framstår Annika Sörenstams 72:a, 1 över par, som riktigt hoppingivande.
-Men det är en oerhört tuff bana, sa Annika efteråt. Här kommer man inte att kunna undvika att göra en och annan bogey.
Birdies kan man också få till, som skotskan Mhari McKay (66, -5) som gjorde fem på raken på hål 11 - 15 och tog ledningen.
Men bakom henne, tre slag efter, lurar försvarande mästaren Juli Inkster (69, -2). Det är Annikas huvudkonkurrent och det gäller för svenskan att inte släppa iväg henne.

Personligen tror jag inte skotskan gör om sin bravad, det kommer sannolikt ganska snabbt ett bakslag. Den här banan är tillräckligt tuff för att tidigt sålla agnarna från vetet.McKay har en sjätteplats i US Open som bästa merit.

-Jag tycker att spelet var stabilt, sa Annika på presskonferensen. Men det känns inte så bra att avsluta med en bogey även om jag helt kallt räknar med att det blir en och annan sådan.
Annika hade inte så kul på den här banan, Pumpkins Ridge, när hon 1997 efter två raka US Open-segrar missade cutten.
-Det gäller att hålla sig på fairways för att kunna göra kontrollerade andraslag, sa Annika.
Och det gjorde hon. Det som inte riktigt funkade var hennes inspel. Hon kom för långt från flaggan och missade flera birdiechanser.

Annars såg det ett tag ut som en annan Sörenstam skulle kasta sig in i toppstriden, lillasyster Charlotta (75, +4). Hon hade tätkänningen men föll igenom på de sista nio med inte mindre än fyra bogeys och endast en birdie.
Systrarna Sörenstam är iu alla fall bästa svenskor och Anniska ligger i hyfsad position, tre slag efter Juli Inkster, det är det som räknas.

Resultat

Åter till golfsajten

 

 

 

 

 

 

Dyster svensk insats i US Open

Av Anders Leopold

(Leopold Report 030705) Det mest förvånande efter andra ronden i US Open för damer på Pumpkin Ridge tuffa bana i Oregon är att inte ledande skotskan Mhari McKay bröt ihop efter sin avslutning på sista hålet: sju slag på ett par 4-hål!
I stället sänkte hon slutligen en tremetersputt och lämnade greenen leende.
-Den putten gjorde mig glad och det är den jag minns från sista hålet.
En som inte var glad var Annika Sörenstam som för ovanlighetens skull inte ställde upp på någon presskonferens. I stället gick hon till drivingrangen för att försöka hitta den tappade rytmen i svingen.
Hennes dröm om en ny US Open-titel och planerna på att vinna alla majors som väntar henne får nog anses som just en dröm.
Annika (72,72, +2) är inte mindre än åtta slag efter McKay (66,70 -6) och det lär hon inte kunna ta in på den här banan. Två bogeys och en dubbelbogey och "bara" fyra birdies säger en del om hennes osäkra spel.
Men vad värre är att värsta konkurrenten amerikanskan Juli Inkster, fjolårsvinnaren, (69,71 -2) mycket väl kan koppla grepp på skotskan och därmed aspirera på segern. Och Annika har fyra slag att ta in på henne.
Av det stolta svenska golfundret på damsidan finns just nu i alla fall inte mycket att glädja sig åt. Alla de andra sex åkte ur. Närmast var Lotta Neuman (77,73) och Carin Koch (76,74) som med sina 150 slag efter två ronder missade cutten +7 med ett enda slag.
Eftersom svenskorna brukar utgöra stommen i den europeiska Solheim Cup-laget ser det inte heller så lovande ut inför kampen på Barsebäck i september. Bland de tolv främsta är nio amerikanskor.
Resultat

Åter till golfsajten

 

 

 Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942 besök på våra sidor under 2003