http://www.golf.se/


Körsång och
glädjetårar när Europa knäckte USA
(Leopold Report 030914) Körsång vid tee med hyllningar även till amerikanskorna var ett av de starka intrycken vid golffesten på Barsebäck där Europa tog en storseger med 14 1/2 - 8 1/2.
Och glädjetårar. När Sveriges mesta Solheim Cup-spelare Helen Alfredsson, nu expertkommentator, föll i armarna på kapten Catrin Nilsmark inför TV-kamerorna då strömmade tårarna nedför kinder.
-Det är så fantastiskt, hulkade de båda två.

Och visst var det så. NärCatriona Matthew satte upp sitt inspel på 17:e green för en given birdie var saken avgjord.
Rose Jones långa birdieputt var visserligen väl slagen men stannade intill hål.
Catriona gjorde sig redo för hela tävlingens vinstputt då Jones gjorde en avslutande gest. Jublet och kaoset bröt ut.

Det såg ett tag ut som om det skulle bli Annika som skulle få sätta den avgörande putten - det brukar alltid var höjdpunkten i det här matchspelet mellan USA och Europa. Men Annika som hade tre upp fick dela det 16:e hålet med Angela Standford och då var deras match över.
-Det spelade ingen roll, sa Annika som hörde jublet från 17:e green då spelet var över. Så fick alla se världens bästa golfare utan klubba och boll rusa iväg nedför fairway för att hylla skottskan Matthew.

-Jag var väldigt nervös inför inspelet, sa hon. Det var green som gällde. Vilken fantastsk känsla när jag fick se bollen landa ett par meter från flaggen. Jag visste att jag i alla fall inte skulle förlora matchen.
Catriona, som två gånger ställts utanför Solheim Cup-laget var ett av Catrin Nilsmarks wild cards. Hon tackade för detta genom att visa upp ett stabilt spel - framförallt på greenerna.
Annars var vår världsstjärna Sörenstam det ankare alla räknade med. Hon tog fyra poäng på fem matcher och inspirerade sina lagkamrater.

Mest mponerad är man kanske ändå av Sophie Gustafsons tunga spel. Hon inledde två matcher med att göra birdie redan på första hålet och anslog därmed en vinnarton.
Och apropå ton så sjöngs det efter noter på tee och det bidrog till den fantastiska stämningen. När Europa förlorade i Loch Lommond, Minnesota, förra året knäcktes spelarna av den fanatiska hemmabetonade publiken.
Här fick den övervägande svensk-danska publiken beröm för att den till och med uppmuntrade amerikanskorna. Typiskt så in i Norden.

Resultat m m som vanligt på Golf.se

Åter till golfsajten 


 

 

 

Europeisk rekordledning och hemmapublik
bäddar för seger

(Leopold Report 030913) Det kändes hela vägen att Annika Sörenstam och Suzann Pettersen till slut skulle knäcka amerikanska teamet Laura Diaz/Kelly Robbins.
Precis som det kändes att suveränt spelande Sophie Gustafson inte skulle orka med att frakta runt en livs levande golflegend som Laura Davies - utan att till slut stupa.
På 17:e hålet fick vi upplösningen i båda fallen.
Sophie missade en femmetersputt för delning och Davies kunde inte uträtta något från sin pluggade boll i bunkern. Seger för USA.
Någon kvart senare sänkte Annika en sexmetersputt på samma green - för att stanna kvar i matchen.
Det riktigt lyste om henne och norskan. Både gick ut på 18:e hålet som vinnare trots att de varit så när att förlora matchen.
Tre av spelarna samlades kring pinnen i birdielägen: Diaz, Pettersen och Sörenstam.
Det är så det ska vara i matchspel - och inför storpublik. Avgörande sista putt. Den levererades av den suveränt spelande norskan cirka fyra meter från hål.
Tre poängs ledning för Europa är en poäng mer än vid förra mötet i Minnesota. Då räckte det inte - för då hade USA en i det närmaste fanatisk publik bakom sig.
-Man blir lite förvånad över att publiken ger oss lika mycket stöd som europeerna, sa Juli Inkster.
Jo, så är det. En helt annan golfmentalitet, kanske man kan säga. Men frågan är om inte publiken på söndagen ändå kommer att favorisera hemmalaget. Det ska vi hoppas på, tycker jag.
-Jag tror vi har ett publikstöd som kommer att underlätta det för oss, sa en nästan segerviss EU-kapten Catrin Nilsmark efter lördagens enormt fina insats.
Hur motiverar du nu söndagens uppställning?
-Den poäng som Annika och Suzann tog på 18:e hålet fick mig att bestämma mig för att sprida ut spelarna något. Först och främst vill jag och spelarna att det ska vara blått på tavlan i ett mycket tidigt skede. Det inspirerar.
Därför har hon satt in tre av de bästa spelarna de här dagarna i spetsen: Janice Moodie vars puttning varit rena drömmen, Carin Koch som kanske är lagets tuffaste matchspelare och sedan Sophie Gustafson som inlett de senaste matcherna med birdie och skapat go i laget.
Annika Sörenstam är placerad mitt i fältet som en säkerhetsspärr om det går snett för flickorna i inledningen. Då behövs någon som får fart på verksamheten igen. Och det kan vår världsetta åstadkomma. Och i slutet finns Elisabeth Esterl, en av de bästa matchspelarna de här dagarna.
De möter spelare som är vana i ligga under fram till finaldagen. Lagkapten Patty Sheehan säger:
-Historiskt sett brukar vi alltid få slå i underläge sista dagen. Det är oerhört inspirerande. Förra året var vi två efter och i år tre. Möjligen kan skillanden vara den att vi saknar vår entusiastiska hemmapublik.
Jo, det tror vi också.
Och Catrin Nilsmark säger till sina spelare:
-Glöm att vi bara behöver fem segrar för att vinna totalt. Var och en ska gå ut och vinna sin match.

Lottningen i singelspelet:
8.00 Moodie - Kuehne
8.12 Koch - Inkster
8.24 Gustafson - Bowie
8.36 Tinning - Ward
8.48 Sanchez - Redman
9.00 Matthew - Jones
9.12 Sörenstam - Stanford
9.24 Pettersen - Kerr
9.36 Davies - Mallon
9.48 Esterl - Diaz
10.00 McKay - Daniel
10.12 Meunier-Lebouc - Robbins

Resultat m m som vanligt på Golf.se

Åter till golfsajten 


 Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.719.730 besök på våra sidor under 2004