http://www.golf.se/


Laura Davies blev förnedrad av
19-årig amerikanska när Europa förlorade

Av Anders Leopold

(Leopold Report 050912)
-Mina puttar svek mig fullständigt. Jag har aldrig förlorat så stort någon gång, sa det europeiska lagets nestor, engelskan Laura Davies, sedan hon förlorat med 7/5.
En "given" match var borträknad och det ledde till att USA återtog Solheim Cup-bucklan på Crooked Stick, Indiana, efter söndagens singelmatcher.

Det sved extra då den 41-åriga engelskan förnedrades av det amerikanska underbarnet och debutanten Paula Creamer, 19 år. Hon slog knock på Davies med sex birdies på de första nio hålen. Engelskan hämtade sig inte efter den chocken.

Det stod 8 - 8 när singlarna började och ett tag stod det också 6 - 6 under det pågående spelet. Men amerikanskorna hejades fram av en entusiastisk publik och inte minst Creaer, som ju avslutade först, for runt bland lagkompisarna och eldade på.

Än en gång stupade alltså europeiskorna på singelspelet. När det gäller denna avgörande matchtävling leder faktiskt USA med 51,5 - 36,5.
Annika Sörenstam vann dock säkert mot 42-åriga veteranen Beth Daniel med 4/3, Carin Koch slog Michelle Redman med 2/1.

Sophie Gustafson som storspelat under Solheim spelade jämt med Julie Inkster men när amerikanskan vann tre hål i rad - 13 till 15 - var det kört.

Det var inte bara Davies som förlorade stort. Danskan Iben Tinning orkade inte slutföra - kanske beroende på hennes graviditet - utan fick stryk med 6/5 mot Laura Diaz.

Hela tävlingen avgjordes på 16:e green då engelskan Karen Stupples låg två under och sänkte en birdie, vilket verkade hoppfullt. Men USA behövde bara en halv poäng för att Solheim Cup skulle vara avgjort till USA:s fördel. Så hon satte en parputt på 1,5 m och delade hålet.

Aktuellt resultat

Åter till golfsajten 

Läs om storsegern i Solheim Cup
på Barsebäck 2003

 

 

 

 

 

 

 

8 - 8 inför singlarna tack vare två
storsegrar av europatjejerna
Av Anders Leopold
(Leopold Report 050911)
-Kul att spela ihop med Laura Davies, det var första gången, sa Annika Sörenstam efter den avslutande bästbollen i Solheim Cup på Crooked Stick, Indiana, på lördagen.
Det var Europas starkaste par som kapten Catrin Nilsmark satsade på för att åtminstone vara säker på en seger. De svek inte utan slog Pat Hurst/Christina Kim med 4-3.

När sedan Nilsmarks wild card Sophie Gustafson i par med Carin Koch i morgonens foursome körde över Laura Diaz/Wendy Ward med med 5-3 så var dagen räddad.
I övrigt rörde det sig om jämna matcher och inför dagens singelspel står det 8 - 8.

-Det ser bra ut inför singelspelet, konstaterade Nilsmark. Jag var kanske lite orolig på förmiddagen men efter Sophies strålande spel insåg jag att vi skulle klara det hela. Hon kom inte igång i början men spelade upp sig till absolut världsklass.

Sophies tvåmetersbirdie på 18:e som räddade en poäng visade att hon har nerverna i ordning.

Annika Sörenstam var inte riktigt nöjd med sin insats i bästbollen.
-Men jag hade ju Laura med mig och hon fixade till det liksom jag kunde ta hand om spelet när hon kom lite fel. Vi kompletterade varann mycket bra.

Tre av de fyra bästbollarna gick till spel på 18:e green vilket visar hur jämnt och spännande dea hela utvecklade sig. Det pekar på att det, som Annika sa, blir riktigt tätt där ute.

Aktuellt resultat

Åter till golfsajten 

Läs om storsegern i Solheim Cup
på Barsebäck 2003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stark upphämtning gav Europa
en ledning med två poäng

(Leopold Report 050910)
-Vi är ett härligt team. Vi gav verkligen inte upp trots att det ett tag såg hotfullt ut, sa Annika Sörenstam. Det var med blandade känslor jag följde utvecklingen på scoreboard.
Ett tag såg det ut som det skulle bli storstryk. USA ledde i alla fyra bollarna under morgonens foursome på Crooked Stick Golf Club, Carmel, Indiana, där den mest laddade damtävlingen i världen utspelas.

Men det europeiska teamet segade sig sakta uppåt. Inte minst tack var norskan Suzann Pettersens fantastiska puttning. Hon sänkte nästan allt som Annika lagt upp på green.
Stundande 0-4 förvandlades till 3-1.
-En härlig upphämtning,sa svenska lagkaptenen Catrin Nilsmark. Det fina är att detta visar vilken spirit det finns i laget.Och jag tror det inger respekt.

-Det såg dystert ut efter de första nio hålen. De sista nio är tuffare och det var alltså där vi hämtade in försprånget och förvandlade det till seger, sa Annika. Jag är verkligen stolt över det här teamet.

Nestorn i EU-laget är 41-åriga Laura Davis. Hon har spelat varenda Solheim Cup-tävling sedan starten 1990. Trots sin otympliga kropp slår hon kraftfullt, mycket långa slag och är lugnet själv vid inspelen. Det är som hon lyfter sig när det gäller just Solheim Cup.

-Jag stortrivs, det syns väl på spelet, eller hur? konstaterade hon.
Och visst, hon vann båda sina matcher. Först tillsammans med Maria Hjort i foursome, 2-1 mot paret Kerr/Gulbis och släppte aldrig in dem i spelet.

På eftermiddagen i bästbollen sopade hon och norskan Suzann Pettersen banan med Creamer/Inkster och vann med 4-3.

US-kaptenen Nancy Lopez hade lite svårt att svälja besvikelsen men måste ju hålla modet upp.
-Visst kändes det betryggande under inledningen av de första nio hålen. Men jag tar aldrig ut en seger i förskott, konstaterade hon.

-Nu är det min uppgift att se till att flickorna inte tappar humöret. Jag tror starkt på mina tre unga rookies. Nu har de kommit över den första nervositeten och jag räknar med att de blir stabilare i fortsättningen.
Men det var ändå rutinerade Rosie Jones och Meg Mallon som ordnade till 2-2 i bästbollen genom att övertygande slå Iben Tinning och Maria Hjort med 3-2.

Aktuellt resultat

Åter till golfsajten 

Läs om storsegern i Solheim Cup
på Barsebäck 2003
En vikingaroman
av Anders Leopold
Baserad på historiska fakta från den tid då de nordiska rikena danades och två gudamakter styrde människors tänkande och handlande.
Kan beställas här eller
köpas i bokhandeln. Läs recension och sammandrag av handlingen.

 Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.719.730 besök på våra sidor under 2004