Ett urval ur vårt
GOLFARKIV:

Annikas otroliga
världsrekord!


Masters på Barsebäck 2006

***********
Solheim Cup
12 - 14 sept 2003
bl.a
Glädjetårar och körsång

********
Hemmapubliken lyfter Europa

Scandinavian Masters
Barsebäck 2004Annika utmanade de manliga golfproffsenMr Barsebäck:
arbetargrabben som köpte sig en egen golfbana och nu styr största golftävlingen
Intervju med
Gösta Carlsson


Golfbane-
arkitekten
som får skäll när det
går dåligt
och beröm när det
går bra
Intervju med
Tommy Nordström


US OPEN
för damer 2001

 

 

Den beramade danskkampen
slutade med seger för Argentina

(Leopold Report 090726)

För en vecka sedan högg han ved i Argentina inför den stundande vintern. Igår vingklippte han både danskar och svenskar i SAS Masters på Barsebäck.

Ricardo Gonzales kan svinga både yxa och driver så flisor och peggar ryker. Medan skandinaverna kämpade om segern kom argentinaren från "ingenstans", spurtade förbi och slog till med sex birdies på de tio sista hålen. Därmed punkterades all nordisk spänning.


Mastersvinnaren Ricardo Gonzales från Argentina lyfter segertrofén.
Foto: Leopold Report-Jag har väntat på en fullträff i fem års tid. Segern betyder otroligt mycket. Det är det största som hänt mig vid sidan om min fru och mina barn, sa Ricardo Gonzales och höjde kristalltrofén i luften.

Ricardo har haft en ganska tveksam golfsäsong som knappast gett något överskott på bankkontot. Igår fick han i ett svep 1,3 miljoner kronor i segerpremie plus två års garanterat spel på Europatouren.

Även om både svenskar och danskar fick böja sig för den fullväxte argentinaren så fanns det ljusglimtar. Oskar Henningsson från Gränna, 24-årig rookie på Europatouren, gladde med en fjärdeplats som lovar mycket inför framtiden.

-Jag spelade bra även om det var tufft där ute på banan, sa han.

Efter sju hål på avslutningsdagen var Oskar på sex under par. Men när han mötte den kraftiga blåsten från havet på åttan och nian svajade det och Oskar föll tillbaka. Nu laddar han för revansch nästa vecka när han startar i Moravia Silesia Open i Tjeckien.

För Barsebäck var detta tack och avskedsföreställning vad gäller SAS Masters. Från nästa år spelas tävlingen på Bro Hof utanför Stockholm - något som åtskilliga skåningar både i publiken och bland arrangörerna ogillar. Barsebäcks grundare, Gösta Karlsson, funderade till och med i en direktsänd tv-intervju över om inte Barsebäck ska vara med och fajtas om Ryder Cup 2018.

-Det är faktiskt vi som har erfarenheten och vet hur det ska gå till, sa han.

I vår ska ansökan lämnas in. Bro Hof har redan visat intresse. Kanske blir det i konkurrens med Barsebäck.
Leaderboard

Åter till golfsajten
 

 

 

 

 

 

 

Finaldagen blir en
kamp över Sundet


Av Gösta Elmquist
(Leopold Report 090725)

Ledaren i SAS Masters på Barsebäck, Marcus Fraser, får ursäkta. Men nu handlar det om "tvåorna" Erlandsson och Huldahl. Efter tre dagars spel ligger de båda sju under par, bara ett slag efter Fraser. Det är bäddat för den danskkamp som Barsebäck väntat på sedan första speldagen.

 

Erlandsson SE (tv)
VS
Huldahl DK (th)

Men mötet Sverige - Danmark är en kamp för blåbären. Världsstjärnorna deppar långt ner i poängtabellen medan Jeppe Huldahl med fyra segrar på de senaste 155 tävlingarna och Martin Erlandsson som aldrig tidigare gått i ledarboll spelar upp till finalkamp.

Den avslutande rundan på Barsebäck firas antingen med en Gammeldansk eller en Skåne. Om det nu inte blir en australisk födelsedagstårta, tilläggnad överraskningen Marcus Fraser. För lagom när ledarbollen med Fraser, Erlandsson och Huldahl slår ut på söndagen fyller Marcus 31 år.

Radarparet Hanson - Stenson har fortfarande inte hittat formen. Sämst går det för Henrik Stenson som uppgivet ler och stundtals önskar att få betala tillbaka entréavgiften till puliken.

-Han är lite sliten efter tävlingarna i England men ställer upp och gör så gott han kan, säger Ingemar Stenson, pappa till Barsebäcks eget affischnamn.

 

Leaderboard

Åter till golfsajten
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Svensken som är favorit
när stjärnorna svek

Martin Erlandsson från
Ljunghusen svenskt hopp
inför helgens slutspel.
Foto: Leopold Report

 

(Leopold Report 090724)
När de stora elefanterna slutade dansa dök Martin Erlandsson från Ljunghusen upp som gubben i lådan ur bunkern. Sanden yrde om klubban, bollen flög i en båge in på elvans green och landade någon meter från hålet. Det var en självsäkerhet som bara hade ett enda budskap till den jublande publiken: Jag ska slåss om segern!

Efter andra dagen av SAS Masters på Barsebäck ligger Martin på delad tredjeplats, fyra poäng efter ledande Ricardo Gonzales från Argentina. Och sju slag före Hanson & Stenson - det skånska radarparet som fortsätter att harva i ruffen långt, långt efter täten.

Inte heller andra dagen av SAS Masters blev alltså särskilt lysande för världsstjärnorna Hanson & Stenson. Peter Hanson, som redan första dagen lyckades "plugga" en boll i grenverket i en tall, fortsatte i andraronden med en perfekt ormdödare in under en åskådares ryggsäck. Där låg bollen som fastgjuten i den skånska myllan.

Trots att det bara återstod 25 meter till green tvingades Hanson svinga med full kraft för att få loss illbattingen från jordmassorna. På något sätt var det typiskt för hela ronden som slutade på par för Hanson - ett bättre än radarkamraten och kollegan i bollen Henrik Stenson. I sammandraget ligger båda på +1, tillräckligt för att klara cutten men ack så långt efter ledargänget.

-Vi som ligger lite bakom stjärnorna tänder lite extra när vi får chansen att visa upp oss, sa exempelvis Oskar Henningsson som ligger på nionde plats efter andra dagen.

Därmed parkerar Oskar framför Hanson & Stenson tillsammans med ytterligare elva svenskar. Det är en utveckling som knappast någon kunnat tänka sig innan spelet på Barsebäck började. Totalt klarade 22 av de 39 svenskarna kvalgränsen.

Leaderboard

Åter till golfsajten
 

 

 

 

 

 

 

Stenson & Hanson ett omaka par
och en engelsman chockstartade

Av Gösta Elmquist

-Jag spelade som en gris, sa Stenson.
-Ja, det gjorde du, sa Hanson.
Där satt de på presskonferensen efter första dagen av SAS Masters på Barsebäck som Bill och Bull - de svenska världsstjärnorna Stenson & Hanson. Lite snopna, ganska besvikna. Henrik Stenson slutade på par, Peter Hanson på +1. Det var långt efter den engelske sensationsmannen Lee Slattery. Som elaka Måns gick han i första bollen halv sju på morgonen och knäckte allt motstånd med en överlägsen 67-runda.

-Det var imponerande. Slattery kommer att sova gott i natt, sa Stenson.

-Jajamensan, sa Hanson.


tv. Hanson - th. Stenson
Foto: Leopold Report

 

Stenson och Hanson gick ut i samma boll och det var kring den som största delen av publiken samlats för att få sig några rejäla golfläckerbitar. Men när först Stenson trasslat sig fram genom den halvmeterhöga ruffen och sedan Hanson med sin järn-6:a placerat bollen i grenverket på en tall (där bollen fastnade) susade det besviket i publikhavet.

Bättre gick det för de övriga svenskarna. Klas Eriksson blev bäste svensk på delad tredjeplats (-4) medan Martin Erlandsson och Oskar Henningsson gick in på sjundeplats (-3).

Men bäst gick det alltså för Lee Slattery. Han rivstartade med fyra birdies på de fyra första hålen och ångade sedan fram som en slåttermaskin. Med sex under par avslutade han sin runda medan solen yrvaket sökte sig upp över himlavalvet vid Barsebäck och en chockad golfelit fortfarande väntade på att få slå ut.

Den som inte vet vem 31-årige Lee Slattery är bör minnas Telia Tour 2004. Slattery vann efter en avslutande rond i full storm där övriga spelare bokstavligen blåstes av banan. Den segern var kanske inte så märkvärdig för en spelare från Southport som är uppfödd på äkta linksbanor.

Sedan dess har det varit rätt tyst om engelsmannen. Kanske är det nu dags för en ny sensation. Det kan ju faktiskt blåsa rätt ordentligt även på Barsebäck.

Leaderboard

Åter till golfsajten
 

 

 

 

 

 

 

 


 Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT Ca 10 000 besök per dygn på våra sidor under 2008