Ett urval ur vårt
GOLFARKIV:

Annikas otroliga
världsrekord!


Masters på Barsebäck 2006

***********
Solheim Cup
12 - 14 sept 2003
bl.a
Glädjetårar och körsång

********
Hemmapubliken lyfter Europa

Scandinavian Masters
Barsebäck 2004Annika utmanade de manliga golfproffsenMr Barsebäck:
arbetargrabben som köpte sig en egen golfbana och nu styr största golftävlingen
Intervju med
Gösta Carlsson


Golfbane-
arkitekten
som får skäll när det
går dåligt
och beröm när det
går bra
Intervju med
Tommy Nordström


US OPEN
för damer 2001

 

Tigers problem var inte mycket
mot vinnaren Mickelsons

Av Anders Leopold
(Leopold Report 100412) Det är något av A- och B-lag även bland toppstjärnorna i Masters.
Till A hör alltid årets segrare Phil Mickelson (-16 67,71,67,67). Och i den spännande finalronden hade han som främste motståndare Lee Westwood (-13 67,69,68,71). Och han är också en A-lagare.

Och Tiger Woods givetvis. Men det bar inte riktigt mot höjderna på slutet men han höll sig kvar på en fjärdesplats (-11 68,70,70,69).
Till B-laget i de här stora sammanhangen hör dessvärre numera Robert Karlsson även om han var bäste och ende kvarvarande svensk (+8 71,72,77,76).

När han avslutade på en 43:e plats med en 76:a konstaterade han:
-Det var ju kul att få gå fyra varva i alla fall.

Det lyckades inte Henrik Stenson med som hamnade nedaför strecket efter två ronder.

Vi har skrivit mycket om Tiger Woods problem men det är kanske inget mot den press segraren Mickelson haft och delvis har. Hans hustru Amy fick diagnosen bröstcancer för en månad sedan och med sådat i huvudet är det inte lätt att koncentrera sig på golfspel.
Men i kampen om segern i samma boll mot Westwood spelade Mickelson lugnt och gick på par fram till åttonde hålet. Medan Westwood åkte upp och ner. Det var rena matchspelet hål för hål.

Men så gjorde Mickelson sin första bridie på åttonden och och därefter sänkte han en sexmetersputt på korthålet nr 12 för sin andra birdie.

-När den gick i kände jag att nu lossnar det, sa Mickelson och kramad sin Amy som för första gången kom ut på banan och gratulerade sin man.

Och Woods sa:
-Jag går ut i tävlingar för att vinna. Nu gjorde jag inte det. Folk kan inte förvänta sig att jag efter flera dåliga slag ska gå omkring och le.

Det gjorde han i början, nästan som hans sponsorer beställt det. Men sedan återgick han till sina vanliga buttra attityd understruken av en och annan svordom. Det är nog så vi får se honom i fortsättningen.

Resultat

Åter till golfsajten
 


 

 

 

 

 

 

 

 

Det är på puttarna det hänger
Tiger och Robert märkte det igår

Av Anders Leopold
(Leopold Report 100411) Ett tag låg Tiger Woods (-8 68,70,70) sju slag efter ledande Lee Westwood (-12 67,69,68) och det såg ut som om han gjort sitt.
-Det kändes som killarna började dra ifrån mig. Jag förlorade på greenerna - men så lossnade det igen.
Jo, han tog igen tre slag och är nu fyra efter inför finalrundan.
Robert Karlsson (+4 71,72,77) hade det jobbigt.
Han gick i sista bollen på fredagen då rundan tog fem och en halv timme.
-Det var svårt att komma igång med bara några timmars sömn. Men det var fint väder och upplagt för bra spel.
Och så det gamla vanliga:
-Puttarna fungerade inte.
Det är så med de här herrarna i världstoppen att det mesta hänger på puttarna. De tar sig oftast till green med rätt antal slag men sedan gäller det ju att få i bollen också.

Resultat

Åter till golfsajten
 


 

 

 

 

 

 

 

Tiger spelar säkert och skiner som en sol

Av Anders Leopold
(Leopold Report 100410) Det är ingen fara med Tiger Woods (-6,68,70) som ligger väl förankrad på en delad tredjeplats på Augusta National.
Två slag efter ledande engelsmännen Ian Poulter (-8,68,68) och Lee Westwood (-8,67,69).


Men alla undrar om han inte överdriver en aning. Med leenden, handskakningar och - jo, han gav faktiskt bort en handske mitt i spelet. Allting tyder på att det är en välregisserad föreställning. Helt enkelt ett krav från Tigers sponsorer att han visar upp en helt annan attityd mot publiken än den välkände, buttre, koncentrerade Tiger Woods.

-Vad han gör nu är att han visar upp en falsk bild av verkligheten, säger Lars-Ola Nordqvist, kommunikationsstrateg på Comvision till TT.

Tigers uppträdande på första hålet var helt förvånande. Han slog ut till vänster bland publiken -nej, sannolikt inte avsiktligt - och på vägen till bollen sken han som en sol, han gjorde "high five" med någon som sträckte fram handen. Han hade handsken i handen och gav plötsligt bort den och fick en annan av caddyn.

Så mitt i detta agerande spelar han i stort sett samma säkra golf som tidigare. Han klarade sig ur knipan och gjorde par på håll nummer ett.

Henrik Stenson klarade inte kvalgränsen. Han var djupt besviken, givetvis, efter en 80-runda första dagen och en 75:a i går.
-Jag tyckte jag hade flera bra lägen men satte inte en enda putt som jag ville. Då går det bara inte.

Bättre gick det för Robert Karlsson (-1,71,72) som intar en hedrande 15:eplats vilken han delar med fem andra spelare.

Resultat

Åter till golfsajten
  

 

 

 

 

 

Schack matt och godnatt! sa Stensson
och Tiger Woods hyllades av publiken

Av Anders Leopold
(Leopold Report 100409) Två nordiska golfkämpar konstaterade efter första ronden i årets Masters på Augusta National:
-Schack matt och godnatt!


Henrik Stenson, Sveriges hopp, (som stod för kommentaren) och Anders Hansen, Danmarks hopp, rasade så långt ner att de riskerar att åka ur efter andra ronden. Båda landade på 92 slag, 8 under par och - 14 efter ledande amerikanen Fred Couples (-6).

Det här är fjärde Masters på Augusta för Henrik Stenson och det var nu det skulle hända. Eller i all fall nästan hända: en svensk som major-segrare.

Nog sagt om detta såvida vi inte ändå ska citera Henrik i ett uttlande för Sydsvenskans Fredrik Hedenskog:
-Det är svårt att hitta spelet medan jag spelar. Jag kan liksom inte träna på småsaker under rundan. När man spelar ska man spela.
Och det har han ju rätt i.

Och så då Tiger Woods. Jodå, det kan väl anses att hans comeback var succéartad. Han hade inga problem med publiken - risken för beska kommentarer finns där och kanske ökar i takt med Tigers fram- eller motgångar - och inga probem med spelet.
-Det var underbart, konstaterade han. Jag vet inte vad jag hade väntat mig men jag blev helt uppbackad. Jag tror inte jag hört och känt sådan uppbackning någon gång tidigare.

Och det hjälpte. Tiger Woods spelade komfortabelt till sig en fjärdeplats med 68 slag (-4), två slag efter landsmannen Fred Couples som tog ledningen med sex under par. De amerikanska kalenderbitarna konstaterade att Woods aldrig i Masters på Augusta inlett under 70 slag. Så det här var för hans del en kanonstart.

Dramat Woods fortsätter - och dramat nordiskt stjärnfall också, kampen kring cutten.

Resultat

Åter till golfsajten
 


 

 

 

 

 

 

 


 Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT Ca 10 000 besök per dygn på våra sidor under 2008