1.519.942
besök på våra sidor under 2003= Här kan du kontakta oss!t1&code=215231">

 

Fiske-sajten
på Leopold Report

FRÅGOR
och
SVAR
Bättra på
dina fiske-
kunskaper


Abborren är den riktiga sommarfisken


Lektion 8
I
EGONS
POPULÄRA
FISKESKOLA
Så gör du
din egen fluga

Fiske-sajten
på Leopold Report


 

Ren slump att Gunnarsson fick in en sådan fullträff på Olof Palme


Spännande artiklar
på vår specialsajt om
paranormala fenomen


EN BILD I TV
FRÅN ANDRA SIDAN?

... och här kan du höra de s k anderösternaDen kände TV-mannen
ARNE WEISE
blev skakad när
de oförklarliga rösterna svarade på hans fråga


 

 
Är du kattälskare?
Läs Inger Wahlöös underbara kattnoveller
5
Ett kort, men
lyckligt liv
*

Här kan du lära dig
kattspjåket!
*

Publicera dina favoritbilder


 

50+-are!
Nu är det vetenskapligt bevisat: latmasken lever längre än motionären


VETE-
KUDDEN
ÄR HÄR!
Eller egentligen tillbaka från flydda tider. Naturens egen värmedyna mot värk.


... åssåPiratensällskapet
fyller 20 år
och firar med
radiominnenVi presenterar en unik dikt av Piraten på hexameter
En hyllning till den 12-åriga skotska whiskyn


Christer Pettersson
vet att det är ofarligt
att "erkänna" -
och får bra betalt
av media
011027
Christer Pettersson fortsätter att tjäna pengar på Palmemordet.
Han vet att det är helt ofarligt för honom att erkänna att han sköt Olof Palme:
1) Det krävs mer än ett erkännande för att målet ska tas upp igen
2) Han är oskyldig och därför kan inte mycket hända i slutänden då det aldrig kan komma fram några hållbara bevis för hans skuld.
Den här gången sägs det att Christer Pettersson inte fick mer än 2 000 kronor för att "erkänna" - av sin vän journalisten och radiomannen Gert Fylking. Det vill säga egentligen av Expressen (enligt Aftonbladet) som säger att man betalade ut 7 000 kronor till Fylking för att få Pettersson att skriva på den s k debattartikeln.
För ett par år sedan erbjöds Christer Pettersson omkring en halv miljon kronor för att i TV 3 inför Gert Fylking och Robert Aschberg "erkänna" sin skuld. Men då sa han nej:
-Jag säljer inte min själ!

Varför erkänner han just nu?
Palmeåklagaren Agneta Blidberg säger till Aftonbladet:
-Det kan finnas många skäl. Han har ju tidigare jäckat systemet, erkänt och tagit tillbaks det. Sedan kan det ju handla om pengar. 2 000 kronor är mycket pengar för Christer Pettersson just nu. Dessutom finns det ju en belöning på 50 miljoner för den som bidrar med uppgifter som leder fram till lösningen.
Hon syftar inte på Pettersson men antagligen på Fylking.
CP har fått in ungefär en miljon kronor på sina intervjuer och TV-framträdanden.

Det här spelet fortsätter alltså - med Gert Fylking (inte Pettersson) i huvudrollen. Han berättar i sin debattartikel att han är mycket nära vän med CP. Vid ett tillfälle har denne sagt: "Visst fan var det jag som sköt men de kan aldrig fälla mig för det. Vapnet är borta."
Fylking och Expressens reporter fick Christer Pettersson att skriva under på bl a detta "erkännande" - och han mottog 2 000 kronor. Fylking tjänade upppenbarligen mest på affären.

Förra gången, februari 1999, var det tuffare tag. Om detta skrev den numera avlidne privatspanaren Fritz G Pettersson, som blivit nära vän med Christer Pettersson och var övertygad om hans oskuld, följande i ett öppet brev till Fylking och Aschberg:

Nu berättade Christer för mig att han nyligen träffat er båda och att Gert Fylking då erbjöd Christer att få uppträda i ett nytt TV-program i TV3 och att han då skulle kunna få ett mycket stort arvode, men förutsättningen var att Christer Pettersson i det TV-programmet skulle yttra följande:
Det kanske trots allt ändå, var jag som sköt Olof Palme.
Christer skulle då ha svarat Gert: Ja, för ett sådant yttrande i TV så skulle jag vilja ha minst 500.000 kr. Ja, du kan nog få mera skulle Gert ha svarat Christer.
Robert och Gert skulle också ha förklarat för Christer att han inte löpte någon risk för att bli åtalad på nytt då det är mycket osannolikt att Högsta domstolen skulle bevilja en ny resningsansökan och att man nog inte skulle ta hans yttrande på så stort allvar. Men Christer hade varit mycket tveksam till detta frikostiga erbjudande även om han tyckte att det var frestande att få en halv miljon och han därmed skulle kunna rusta upp sin fallfärdiga sommarstuga och komma på grön kvist. Men han ville inte sälja sin själ.

 Hela brevet kan du läsa här


Nej, den gången var inte CP med på noterna. Men han fick lära sig något mycket viktigt inför framtiden. Han är högvilt i media. Han kan mycket väl erkänna och få bra betalt - HD tar ändå inte upp målet på de grunderna.
Så nu ställde han upp på Fylkings heta önskan - glöm inte att det finns en förfärlig massa miljoner i potten för den som får Palmemordet uppklarat i domstol. Och det vill naturligtvis Fylking. Det är inte helt osannolikt att det även den här gången handlade om större belopp än ett par tusenlappar.

Efter TV3:s erbjudande uppsökte CP och Fritz G Pettersson advokat Lars Ekman, Petterssons försvarare. Om detta skriver Fritz G Pettersson:

Han (Ekman) ansåg att beslutet att inte ställa upp (för TV3) ur flera synpunkter var rätt. Bl a därför att det finns krafter ute i samhället som skulle utgöra ett direkt hot mot Christer om han "nästan" erkände samtidigt som han inte blev straffad.
- Christer är själv ständigt medveten om att det finns folk som vill ta lagen i egna händer.
Vid mötet med Lars Ekman avslöjade Christer Pettersson att han av TV3 fick 300 000 kronor för att ställa upp i samband med HD:s friande dom, och 200.000 för att göra ett lögndetektorprov inför TV-kamerorna.

Lysande affärer för en man som vet sitt värde. Och nästan en katastrof för Palmeutredningen. Nu tvingas utredarna än en gång att offra tid och försöka få ett samtal med CP - vilket sannolikt inte blir enkelt. Här kommer det åter grus i utredningsmaskineriet och en av dem som borde ta på sig stor skuld för detta är f d mordutredaren Ingemar Krusell som villigt ställer upp i alla medier då han enögt varit en av de mest fanatiska CP-jägarna. Här är min recension av hans bok

  Palmemordets nakna fakta.

Det som massmedialt nu händer är utan tvekan en desperat satsning av Expressen, den tidning jag arbetade på i 20 år och som tragiskt nog är ordentligt på fallrepet. Tidningen köper utan vidare detta "erkännande" och gör ingen journalistisk bedömning av de faktiska omständigheter som ändå finns och som visar att Christer Pettersson kunde ha varit på många platser i området - men i all fall inte på mordplatsen. Där mördaren befann sig.

Det, enligt min åsikt, kanske viktigaste vittnet i hela mordutredningen ärYvonne Nieminen. Hon och hennes sällskap Ahmed Leban är de enda som ser mördaren framifrån på ett tiotal meters avstånd komma springade uppför Tunnelgatans trappor och fortsätta rakt emot dem men på andra sidan gatan.
Det har aldrig ifrågasatts om detta är mördaren. Palmeutredarna tvekar inte i det fallet. Det är ett vittnesmål som faktiskt friar Christer Pettersson: en helt annan klädsel, han hade en väska vilket INTE CP hade, hans kondition hade aldrig klarat den här språngmarschen.
Det känns som ofattbart att Yvonne Nieminen inte hördes i CP-rättegångarna. Men det är det egentligen inte. Ett skäl som angavs var att hon inte såg mördarens ansikte. Men vem gjorde det? Inte ens Lisbet Palme. Ändå är det solklart: Nieminen hade vittnat om att mannen som Palmeutredarna är helt övertygade om är mördaren inte kunde vara Christer Pettersson.
Jag upprepar detta av ett speciellt skäl. En stark besvikelse över att mina kollegor på Aftonbladet och Expressen inte ger läsarna bilden av att "Christer Pettersson kanske ändå inte är mördaren". Varför återger de inte sådana här detaljer för sina läsare? Varför citerar inte dessa enögda Christer Pettersson-jagade journalister t ex det första offentliga uttalandet av de som gjorde den s k gärningsmannaprofilen: Mördaren kan vara en annan än Christer Pettersson? Här återger vi det.

Och här är ett utdrag ur förhörsprotokollet med Nieminen:

Klockan är ca 23.23. När de är ungeför 50 meter från trapporna kommer en man springande mot dem på motsatta trottoaren.
YN får intrycket att mannen är jagad. Han vänder sig om flera gånger och medan han springer försöker han stoppa ner eller ta ut något ur en väska.
YN förvånas över att mannen inte stannar till för att klara av sina bestyr. Hon tror att mannen har väskan antingen i vänster hand eller hängande under rocken i en axelrem.
Väskans färg kan hon inte se men hon uppskattar storleken till 20x15 cm (exakt samma mått uppger de tre flickorna på Café Mon Cheri som såg väskan på bordet framför Victor Gunnarsson. Propptjock, som de sa.)
Mannen springer vidare, dock inte särskilt fort. Kraftprovet att ta sig upp för de 89 trappstegen har satt sina spår.
Mannen har en knälång rock som fladdrar kring benen och är öppen. YN kan inte se ansiktet och kan inte avgöra i mörket vad han har för huvudbonad eller om det är en uppfälld kapuschong.
Mannen är enligt de båda vittnesmålen cirka 172 - 175 cm lång och i 30-40årsåldern.

Här får du mer om detta förhör.
Christer Pettersson erkännande är en desperat satsning av Expressen för att rädda livet. Visserligen finns hans namn under erkännandet - tillsammans med Fylkings - men förutom det jag nämnt här ovan som motiv för att "erkänna" fogar jag gärna ett uttalande i radion i dag av professorn i straffrätt, Christian Diesen:
-Han har mycket låg trovärdighet.

Till sidans början

 Vem är
Anders Leopold?


Kul, spännande och viktiga länkar! 

VÅR LÅNGTIDSPROGNOS FÖR HÖSTEN:
Växlande solighet, omåttliga vindar
och - tro det eller ej: enstaka uppehåll!


Här kan du kontakta oss!
 

Spännande och intressanta sajter!


 Åter till sidans början