Leopold Report
har funnits sedan 1998 - i huvudsak baserad på mordet på Olof Palme.
Vi besöks varje månad av läsare i ett 50-tal länder.


Här kan du kontakta oss!e=215231">

 

Fiske-sajten
på Leopold Report

FRÅGOR
och
SVAR
Bättra på
dina fiske-
kunskaper


Abborren är den riktiga sommarfisken


Lektion 8
I
EGONS
POPULÄRA
FISKESKOLA
Så gör du
din egen fluga

Fiske-sajten
på Leopold Report


 

Ren slump att Gunnarsson fick in en sådan fullträff på Olof Palme


Spännande artiklar
på vår specialsajt om
paranormala fenomen


EN BILD I TV
FRÅN ANDRA SIDAN?

... och här kan du höra de s k anderösternaDen kände TV-mannen
ARNE WEISE
blev skakad när
de oförklarliga rösterna svarade på hans fråga


 

 
Är du kattälskare?
Läs Inger Wahlöös underbara kattnoveller
5
Ett kort, men
lyckligt liv
*

Här kan du lära dig
kattspjåket!
*

Publicera dina favoritbilder


 

50+-are!
Nu är det vetenskapligt bevisat: latmasken lever längre än motionären


VETE-
KUDDEN
ÄR HÄR!
Eller egentligen tillbaka från flydda tider. Naturens egen värmedyna mot värk.


... åsså

Piratensällskapet
fyller 20 år
och firar med
radiominnenVi presenterar en unik dikt av Piraten på hexameter
En hyllning till den 12-åriga skotska whiskyn


Gunnar Wall på DN-Debatt:
Inte konstigt om Pettersson börjar tvivla på sin oskuld även om han aldrig avlossade de ödesdigra skotten

-Det finns en förödande omständighet som pekar på att hon (Lisbet Palme) faktiskt aldrig sett Pettersson på Sveavägen.
Det skriver frilansjournalisten och författaren till den prisbelönta Palmeboken Mörkläggning på Dagens Nyheters debattsida.
Han drar samma slutsat som jag gjort här ända sedan Petterssonrättegångarna:
Lisbet Palme ser inte mördaren utan vittnet Anders B som ensam befann sig ett tiotal meter bakom makarna Palme.
Helt klart är att hon inte kan se hans ansikte som skuggas i motljus - och alltså inte heller "mördarens" ansikte. Men signalementet blir mera påtagligt i hennes minne och det stämmer ganska bra in på Christer Pettersson.

 Här kan du läsa mer om Gunnar Wall och Mörkläggning

Gunnar Wall är mycket kritisk mot sina kolleger med Gert Fylking i spetsen. Det var Fylking som lanserade "erkännandebrevet" som nu Christer Pettersson i stort sett tagit avstånd ifrån.
Gunnar Wall skriver:
Med tanke på hans hjärnskada, hans mångåriga missbruk och att han otaliga gånger utnämnts till statsministermördare är det föga överraskande om han till sist börjar tvivla på sin oskuld även om han verkligen aldrig avlossade de ödesdigra skotten.

Det finns journalister som bidragit till denna karusell på ett sätt som inte kunnat motiveras utifrån behovet av normal nyhetsförmedling. Pettersson har utsatts för burdusa reportageteam med filmkameror som agg-ressivt riktats in genom dörren till hans bostad utan att han kunnat värja sig. Men han har också blivit exploaterad med mer försåtliga metoder, framför allt av TV 3 och dess reporter Gert Fylking som supit ihop med den misstänkte missbrukaren, sannolikt för att få uttalanden från denne om Palmemordet.

Christer Pettersson har fått en hel del betalt under åren. Wall redovisar en intervju i Expressen där Robert Aschberg berättar att han erbjöd Pettersson en halv miljon för att erkänna i TV 3. Men det blev det inget av eftersom Pettersson ville reservera sig med ordet "kanske".
Gunnar Wall skriver vidare i sin debattartikel:
Givetvis vet inte Expressen om Christer Pettersson är skyldig. Och Fylkings artikel tillför knappast någonting i den sakfrågan. Ändå betalar tidningen för ett "erkännande" som mycket väl kan vara falskt, som förmodligen inte skulle ha tillkommit utan pengarna och som samtidigt genom sin själva existens ytterligare drar ner Palmeutredningen i den dy som den så innerligt väl skulle behöva lämna bakom sig. Det är skamligt. Är det med sådana metoder den krisdrabbade tidningen tänker hålla kvar sina läsare kan man bara önska att den misslyckas.

Om Lisbet Palmes påstående att hon såg mördaren på mordplatsen skriver Wall:
Men det var förmodligen inte mördaren hon såg. Hennes ursprungliga beskrivning av mannens utseende samt hennes uppgifter om var han stod pekar i stället på att det var vittnet A B. Dennes egna vittnesmål om hur han mötte Lisbet Palmes blick bekräftar den slutsatsen. Och anmärkningsvärt nog var detta också en av de få slutsatser som spaningsledaren Hans Holmér och den förste Palmeåklagaren K G Svensson var alldeles överens om. Men när Lisbet Palme gjort sitt utpekande av Pettersson sopade senare polischefer och åklagare undan de berättigade tvivel som fanns på att det var mördarens ansikte hon iakttagit.

Anders LeopoldVittnespsykolog:
Mordet på Olof Palme är sådant att
han måste minnes vad han gjort

Dagen efter "erkännandet" i Expressen förklarade Christer Pettersson i Aftonbladet att han inte mindes något av mordet.
Men så enkelt kommer man inte undan en sådan gärning.
-Den som mördat Olof Palme kan inte lida av minnesförlust. Planeringen och agerandet vittnar om en mördare som minns mordet, säger vittnesexperten och psykologiprofessorn Sven-Åke Christiansson till Göteborgs-Posten.

I dessa dagar då alla fakta tycks sopas under mattan av Pettersson-jagande journalister kan vi erinra om följande:
OM Christer Pettersson vore mördaren då har han sett makarna Palme på Grand, han har tagit revolvern hos Sigge Cedergren, väntat ut slutet på filmen och på en oförklarligt sätt placerat sig i hörnet Sveavägen-Tunnelgatan där han inväntat sitt offer. Han har klarat av att avlossa två skott och springa den oerhört tunga vägen uppför trapporna ner till Regeringsgatan.
Det var inte precis ett impulsmord i stil med Pettersson bajonettdråp för många år sedan. Det var medvet planlagt och sådant kan inte falla ur minnet, menar Christiansson.
-Jag kan inte se något i omständigheterna kring Palmemordet som säger att mördaren skulle kunna lida av minnesförlust efter gärningen.
Han har tidigare undersökt Pettersson och inte funnit några allvarliga skador på dennes minnesfunktion - trots all narkotika och sprit. Han har också undersökt massmördaren Thomas Quick.
Enligt Christiansson stämmer inte själva mönstret i en mördares glömska. Både planeringen och det som hände efter mordet är är av den arten att de inte utvecklar minnesförlust.
-Om Christer Pettersson är skyldig och nu försöker erkänna verkar det nästan som om han försöker förekomma sin påföljd. Att han vill ha rättspsykiatrisk vård i så fall. Med tanke på att han begått ett flertal brott impulsivt är det viktigt. Med det säger jag inte att han är den skyldige.
Anders Leopold 


 Vem är
Anders Leopold?


Kul, spännande och viktiga länkar! 

VÅR LÅNGTIDSPROGNOS;
Växlande solighet, omåttliga vindar
och - tro det eller ej: enstaka uppehåll!


Här kan du kontakta oss!
 

Spännande och intressanta sajter!


 Åter till sidans början