Världens bästa golfdamer? GOLF LEOPOLD REPORT
Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942 besök på våra sidor under 2003

SIDAN INGÅR I VÅRT GOLFARKIV
GOLFSAJTEN PÅ LEOPOLD REPORT


Tiger Woods blev en
värdig PGA-champ -
trots publikens psykningTiger Woods blev PGA-champion - trots publiken.
Det som hände kring 13:e green skulle aldrig kunna inträffa i Europa:
Hans värste konkurrent, spanjoren Sergio Garcia, som slutade ett slag efter Woods, hade just gjort en birdie på detta korthål.
Woods rullade förbi green och hamnade i tjock ruff.
"Hoppas du inte klarar det!" skrek någon.
"Jag slår vad om tusen dollar att du slicar i vattnet på 17:e!" skrek en annan.
Därtill några rasistiska rop.
Woods treputtade och fick en dubbelbogey.
Han var märkbart bitter "mellan raderna" när han kommenterade publikens uppträdande. Men det förmådde inte att grumla segerglädjen.
-Jag har lärt mig att stå emot sådant, sa han efteråt. Det var mitt eget fel att jag gjorde en dubbelbogey.
Han reparerade omedelbart genom en birdie på 14:e. Han slutade elva under par (70+67+68+72=277).
Tiger Woods visade prov på en nästan omänsklig självkontroll. I USA finns det alltför många som inte kan tåla att världens bästa golfspelare är färgad. Det är synd om USA.
En ung, 23 år, värdig segrare tog sin andra major.
19-årige spanjoren Sergio Garcia blev en ung värdig tvåa, ett slag efter Woods. Och vilken säsong!
-Jag gick från amatör till proffs och slutade tvåa i PGA-mästerskapet. Det är inte klokt, konstaterade en strålande glad Garcia.
-Det var nästan vad jag drömt i hemlighet om. I drömmen vann jag också PGA, skrattade han.
Garcia spelade sig rakt in i det europeiska Ryder Cup-laget som uppenbarligen genom honom fått en ordentlig förstärkning.
Jesper Parnevik kanske inte tog den tionde platsen, men tia i PGA Championship i Chicago blev han i alla fall med tre under par (72+70+73+70=285). Det var starkt gjort och visst ger det honom en plats i Ryder Cup-laget, om inte direkt så genom ett wild card.
Närmaste konkurrenterna Nick Faldo, fyra över par (71+71+75+75=292) borde inte utgöra något hot mot Jesper. Inte heller Bernhard Langer som slutade åtta under par (71757476=296).
Robert Karlsson flyttades up till tionde plats på listan efter +4 (70+76+73+73=292). Det ska till stordåd av Karlsson i München den här veckan. Två svenskar får knappast de båda "vilda korten".
Håller han nerverna i styr så kan det faktiskt bli tre svenskar i laget, Jarmo Sandelin har vissrligen flyttats upp till åttonde plats men poängmässigt bör han klara sig kvar.
Och så Colin Montgomerie, europaettan som vi i vår vilda förtjusning här hemma under Volvo Scandinavian Masters på Barsebäck utsåg till världens bäste golfare. Jo, han ryckte fram genom att gå två under par den sista ronden och slutade på en sjätteplats totalt -6 (72+70+70+70=282).
Men han var besviken. Han kände på sig att detta var sista chansen att vinna en major, det har 36-åringen som under så många år toppat Europagolfen, inte lyckats med.
Nu är han ankaret i vårt europalag och det är bara att hoppas att han tar den uppgiften på fullt allvar.
Någon gång under måndagen kommer Ben Cranshaw, US, att presentera sitt lag. Mark James avaktar till efter München. Det återkommer vi till liksom tidiga morronkommentarer när det drar ihop sig till Ryder Cup i Brookline, Massachusetts 24 - 26 september.
VÅRT GOLFARKIV med PGA-text
MASTERS 1999


FOTO: LEOPOLD REPORTEn besviken "Monty" ryckte upp sig - och nu måste han ställa om sig till Ryder Cup, han är europalagets ankare.