LARS KRANTZ SVARAR


14 ÅR EFTER MORDET
Läsarna upprörda över
påståendena att Olof Palme
skulle ha begått självmord -
eller att hans hustru med sönernas hjälp gjorde sig av med sin far
Väl medveten om att man inte ska kasta sten i glashus går jag här till angrepp mot Lars Krantz och Ernst Lindholm. De båda står för de värsta, mest osannolika och sämst underbyggda teorierna om mordet på Olof Palme. Båda har bl a spridit sina synpunkter i egna böcker - som ingen förläggare haft intresse av att ge ut. Jag har låtit läsarna ta del av två inlägg från dessa båda herrar. Reaktionerna har varit starka och här följer några frågor som jag via mail fört vidare till Krantz och Lindholm. Det är på tiden att dessa herrars synpunkter bemöts - men de ska också få en rejäl chans att försvara dem.
Det gör Lars Krantz här - med frågor och svar

... och Ernst Lindholm

Anders Leopold
ÅTER TILL SAMMANFATTNINGEN

Lars Krantz
Du skriver: Omedelbart efteråt kastade sig Lisbet Palme över honom och kysste honom på den blödande munnen.
Snälla Larz Krantz, tala om varifrån du har fått denna vansinniga uppgift! Den finns inte i ett enda vittnesmål från mordplatsen. Har du verkligen hittat på det här för att ge sken av någon sorts "dödskyss" från den som är skyldig till mordet? Och därmed förstärka anklagelsen mot Lisbet Palme.
Sten HolmErnst Lindholm
Jag ska ställa en fråga och försöka avstå från svordomar. Hur kan du påstå att det var ett "välorganiserat och finurligt planerat självmord - av sosseteten"? Jag antar att du med "sosseteten" avser kända medlemmar i det socialdemokratiska partiet. Först trodde jag att det du skriver är satir - men ju mer man läser blir man övertygad om att du faktiskt menar allvar. Alltså: bevisa ditt infama påstående, försök i alla fall styrka det på något sätt - eller sluta för fan med att skriva om mordet på Olof Palme!
Carl-Eric Blomberg
Hej Anders!
Läste ditt inlägg om Krantz och Lindholm. Håller med dig till 100 procent!
Niilo Havu

Ernst Lindholm
Jag har kollat dig på internet. Jag ser att du är en duktig författare. Men det här med mordet på Olof Palme är inte en påhittad historia av en duktig författare. Min fråga: På vad grundar du ditt påstående att "Olof Palme personligen hade beställt sin död?"
Socialdemokrat
Lars Krantz
Du antyder att det hemligstämplade obduktionsprotokollet skulle innehålla uppgifter om att det var ett lättare mordvapen än den grovkalibriga magnum som figurerat i utredningen och att Lisbet inte blev beskjuten på mordplatsen??? Har du läst det hemligstämplade protokollet? I så fall kan du bevisa ditt påstående genom att komma med ett direkt citat.
("Det var chefen för Statens Rättsläkarstation, den internationellt kände docenten Milan Valverius, som hade huvudansvaret för obduktionen av Olof Palme. Hans sakkunskap hade bl a utnyttjats i USA vid obduktionen av Martin Luther King. Milan Valverius var mycket bitter när han efter obduktionen uteslöts från polisarbetet...")
Du antyder också att Lisbet skulle ha bytt kappa på vägen från mordplatsen till sjukhuset och lämnat mordplatsen i samma ambulans men anlänt till sjukhuset i en polisbil??? Kom med bevis för detta!
Göran Nilsson
Ernst Lindholm
Är det inte förtal av avliden att utan bevis påstå att Olof Palme var konsult åt Bofors och uppbar konsultarvode. Borde inte det socialdemokratiska partiet eller familjen Palme stämma Ernst Lindholm för förtal av avliden. Kom med något bevis för att ditt påstående är sant!
Sten Andersson

Ernst Lindholm
Det är 14 år sedan Olof Palme mördades. Jag har ingen idé om vem det var eller vilka. Men hans minne är värt att hedra. Så när jag läser här om att Palme kanske var HIV-smittad eller hade aids som hans "vän" Ebbe Carlsson, så blir jag förbannad. Man har här bett oss att ställa frågor. Så min fråga till dig: Var kommer dessa misstankar ifrån?
Inger Gertz

Lars Krantz
Du verkar lika duktig på att klippa och klistra som Marjasin. Tänk vilket begåvat puzzel du lagt. När alla bitar var på plats fann du till din häpnad att den s k gärningsmannen inte kunde ha dödat Palme. Ge ett enda bevis för att Palme sköts i bröstet! Det finns nämligen inte ett enda vittne till att detta är sant. Ingen har sett honom vända sig före det första skottet smäller. Och då faller han i stort sett rakt ner.
Bert Sanning

FORTS


Krantz och Lindholm
Jag har en fråga, samt en uppmaning till de här två "ljushuvudena".
Varför kan ni inte låta de döda vara i fred ?
Fattar ni inte hur många människor ni gör illa genom era skitsnackteorier.
Personligen har jag aldrig tyckt om Olof Palme, eller Ebbe Carlsson men jag anser att man ska ha respekt för efterlevande.
I viss mån borde även du Leopold tänka på det.
33-åring är död, om han är skyldig kommer aldrig sanningen fram. Sluta plåga hans familj, om du inte vill insinuera att dom är delaktiga.
Uppmaning till Lars Krantz:
Såg att du hade lagt ut obduktionsprotokollet på din hemsida.
Detta är ett klart brott emot den nya PuL- lagen. Om jag vore lagd åt det hållet skulle jag kunna göra en polisanmälan.

Ernst Lindholm.
Dig tycker jag enbart synd om, du lider av att få något skrivet. Tragiskt men sant, skriv barnböcker istället dom blir säkert läsvärda.

Hälsningar från en moderat som tycker att det här har drivits långt nog.


Krantz och Lindholm
En fråga till er båda. Vad är det som driver er? Vem eller vad kan ligga bakom?
Donald Forsberg


Lars Krantz
14 år efter mordet bidrar du till att fortsätta sprida det djupt orättvisa och lögnaktiga Palmehatet. När du utan något som helst belägg för ditt påstående står inför Rotary och säger "Palme var mest känd som homosexuell vapenhandlare" då har du förverkat all rätt att kalla dig journalist! Jag förväntar mig inte att du kan ge belägg för ditt påstående. 
Krister Holmberg

Ernst Lindholm
Du kastar ur dig en förfärliga massa antydningar utan att kunna bevisa någonting. "De många kvinnorna... kokainet... mentalt störd..."
Du gör det i form av frågor, men förrädiskt lurar du din läsare att tro att detta redan är bevisat, så det behöver inte diskuteras.
Det du publiceras på Internet bevisar ingenting annat än att du själv måste lida av en allvarlig mental störning.
Agne Persson

Till sidans början

ÅTER TILL SAMMANFATTNINGEN