Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT
1.519.942
besök på våra sidor under 2003

040207
Det finns mycket om 33-åringen
men jag saknar personfakta

Hej!
Intressant sida ni har om "palmemordet". Dock saknar jag en sak, nämligen personfakta och bakgrund på den s.k. 33-åringen,Victor Gunnarsson. Det står mycket om honom och vad som hände honom efter att han blev frisläppt, men nästan ingenting om hans bakgrund, förutom att han var uppväxt i USA (eller har jag fel?),att han hade högerextremistiska ideér. Alltså: var var han född?, uppväxt?, fanns det någon anledning att han flyttade till Sverige? Vad jobbade han med? Vad hade han för utbildning osv ? Var bodde han i Stockholm? Och kanske det viktigaste: var han någonsin misstänkt eller dömd för något brott i USA eller Sverige (alltså innan han blev misstänkt för palmemordet)?
mvh
Nisse

Hej Nisse!
Jo, det finns en hel del om Victor Gunnarsson i mitt material, inte minst i boken Han sköt Olof Palme Man kan säga att det hela tiden har varit ett känsligt kapitel kring denne man som enligt min åsikt och det material jag presenterar på Leopold Report solklart var inblandad i mordet på Olof Palme, antingen som gärningsman eller som en av deltagarna i en komplott.
Avsiktligt har jag inte lämnat ut privata uppgifter om VG av den enkla anledningen att nästan alla – inklusive föräldrar, Palmeutredare och chefsåklagare KG Svensson - biter sig fast vid uppfattningen att han hade alibi vid tidpunkten för mordet. Vilket jag anser i efterhand klart har kunnat avfärdas. Deras uppfattning delas av kollegor till mig som inte har ork att gräva sig in i materialet. Så länge inget annat bevisas är han alltså i deras ögon oskyldig. Det var ju mycket enklare med Christer Pettersson.

Jag har för avsikt att vid lämpligt tillfälle publicera ett personmaterial om VG. Men när det är dags kan jag inte säga just nu.
Direkta svar på dina frågor som jag kan lämna dem i dag är:
Han var uppväxt i Blekinge, Jämjö, där han också ligger begraven sedan han mördats i USA. Han vistades i USA under en tid med sin polska hustru och hoppades att på något sätt slå igenom som filmskådis i Hollywood. Samtidigt som han uppträdde med religiös fanatism dyrkade han våldet genom att en eller flera gånger i veckan se våldsfilmer med Clintan och Eddie Murphy och de andra superstjärnorna. Hans dröm var att få arbeta för FBI eller CIA. Allt detta kan jag tolka ur hans eget material som jag förfogar över.
Allt gick fel för VG därför att han betraktades som psykopat. I Stockholm var han vid några tillfällen anställd av olika studieförbund och ledde svensklektioner för invandrare. Men även från den verksamheten fick han sparken då han ansågs som mentalt störd. Hans far vädjade till de sociala myndigheterna i Stockholm att stödja sonen – denne behövde all hjälp därför att han hade blivit fientligt inställd till det svenska samhället och de som bestämde (socialdemokraterna och Olof Palme).
Han fanns med i högerextremistiska kretsar bland annat en kort tid i EAP. Hans oerhört omfattande namnregister med namn och telefonnummer ( ca 2000 personer) som beslagtogs av utredarna vid husrannsakan visar att han hade kontakter med personer verksamma inom världsomspännande religiös sekterism och grov brottslighet. Han var inte straffad. Han gjorde ett försök att få utbildning och fast anställning som väktare. Det gick bra i början men när han begärde att få bära vapen slog man tillbaka och han fråntogs legitimationen och vidare utbildning stoppades. Han fick skriftlig besked om att han var fullständigt olämplig i detta yrke.
Mycket av detta händer hösten 1985 och man kan föreställa sig hur hans sinne mörknade efter hand. Det finns flera vittnen som berättar om hans hat mot myndigheterna, socialisterna och i förlängningen Olof Palme.
Han var en religiös fanatiker men dyrkade samtidigt våldet. USA var Gud, Sovjet djävulen. Palme var en länk över till kommunismen, enligt VG. Palme skulle ju på vårkanten besöka ryssarna och det var inte bara VG som ville sätta stopp för det.
Här någonstans finns han enligt min uppfattning med i bilden när krafter utifrån får grepp om honom inför det planerade attentatet mot FN:s fredsmäklare. En halvt galen extremist som fungerar som ett lydigt redskap. Mönstret känns igen från andra typer av attentat som iscensatts av den amerikanska underrättelsetjänsten CIA i Centralamerika. Se t ex www.leopoldreport.com/Roma.html
Hälsning
Anders Leopold