Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT
1.519.942
besök på våra sidor under 2003

041019
Hej!
Det här inlägget i debatten "Tror du att mordet på Olof Palme kommer att lösas?" blev nyligen refuserat på Aftonbladet Debatt. Har du några idéer om varför?

Varför sådan vapenfixering?

Inget spår som binder vapnet för mordet finns kvar efter att såväl nyckelvittnen som obducent, bilder och protokoll undanröjts. Holmér råkade visa klar personlig sympati för Pettersson och förstod säkert vad denne blivit indragen i. Istället för dråp som han suttit häktad och misstänkt för veckorna innan fick CP chansen att lämna tillbaka pistolen han hade lånat av Sigge så att polisen kunde haffa denne istället kan man tänka. Sigge intygade märkligt nog att han hade sett en som liknade Ted Gärdestad komma springande från mordplatsen. Denne i sin tur råkade likna Mårten Palme och kunde då mycket väl ha varit SÄPOs egna aktör.

I det fingerade familjedrama som skulle ingå i kuppövningen och iscensattes för att som brukligt öva polis och beredskapsstyrkorna den kvällen på Sveavägen gällde att ha markörer till att komma så nära objektet som möjligt. VG, CP och "MP" kunde mycket väl vara utsedda av var sitt team och skulle då var för sig och ovetande av varandra ge tecken åt prickskyttarna omkring. Rikoschetterna som visade sig i trottoaren dagen efter var i vilket fall som helst inte från någon vanlig ammunition. Vilka instruktioner Lisbeth Palme hade fått för att gå före kan man fortfarande undra. Några dagar efter att jag ställde frågan sist blev Pettersson plötsligt anhållen och hela debattforumet i SvD lades ner med texten "You do not have access for this discussion".

CP får skallskador så fort han lämnar sjukhuset och under tiden han ligger medvetslös sprids spekulationen om att han skulle ha gömt mordvapnet i sin farmors grav. Säkert hoppas man att någon gravplundrare istället skall förstöra det avslöjande beviset eftersom kyrkogårdsförvaltningen vägrar släppa in SÄPO.

Pettersson ville nog själv bli begravd på samma plats där sannolikt meddelandet finns som säger att han förvisso kunnat dräpa men aldrig någonsin varit någon mördare. Så uttrycker sig en man som vill ha sin heder i behåll. Fjollflocken som ständigt lurade honom i Stockholm saknar begrepp om sådant.

ove mollvik

Hej Ove!
Jag tror nog att du själv innerst inne har klart för dig varför Aftonbladet inte tog in ditt inlägg i debatten.
Att ens antyda att Christer Pettersson inte mördade Olof Palme räcker för att stängas ute från Aftonbladets spalter. Jag jobbade där i 13 år men det hjälper inte, så länge jag inte solklart står fast vid att CP var den skyldige är de inte intresserade av mina synpunkter. Du kanske någonstans har sett vad jag skrivit om "mina" två tidningar www.leopoldreport.com/LRsajt30.html - var 20 år på Expressen . Deras Palmejournalistik, faktiskt båda tidningrna, är under all kritik. Pettersson - det var enkelt att hålla sig till, men att våga fundera i andra banor det saknar helt enkelt deras Palmejournalister kunskaper till.
Hälsning
Anders


040520
Jag tror inte VG var en lejd mördare
i en konspiration mot Olof Palme

Hej !!
Jag såg ett program på Discovery channel om VG, om att han blivit mördad i USA.
Jag tycker det är anmärkningsvärt att han hittades -naken- i snön och det bör ju tyda på ett svartsjukemord. Svartsjukemord brukar ju vara såna att man förnedrar offret, t ex tvingar det att klä av sej naket, och ibland så stympar man genitalierna. Alltså svartsjuka galningar gör så.
Varför vart han då skjuten?
Jag tror knappast på nån konspiration och att han skulle vara en lejd mördare som man senare röjer ur vägen på det sättet. Den som ville göra så hade i så fall massor av tillfällen att göra detta långt innan. VG sköts 7 år efter Palme mordet !!
En lejd mördare skulle ju knappast sitta och skryta om sina bedrifter då blir man ju inte gammal i det yrket.
Nej, jag vet e fanken om VG skulle ha nåt med Palmemordet att göra överhuvudtaget, det verkar långsökt. Han verkar ju vara en hetlevrad typ o det skulle alltså vara en ren tillfällighet att han hade en puffra på sej med kraftig ammunition som kan gå igenom en skottsäker väst när han är ute o går en sen kväll o får se paret Palme.
Att det skulle vara en yrkesmördare tror jag inte heller. Han skulle för det första inte skjuta bara några skott, utan några till, för att försäkra sej att bägge var döda eller döende. I synnerhet eftersom såna också kallblodigt räknar med att Olof Palme skulle bära skottsäker väst. Och om han var så stark Palmehatare och ultrahöger som påstås så borde han ju öst på med sitt hat och tömt hela magasinet. För om det var planerat borde han ju haft två puffror med sig. En till att försvara sej med också när han sprang iväg.
Jaja, jag tycker dina artiklar är intressant läsning i allafall. Bra !!!
Vad som är trist för min egen personliga del är att jag träffade Olof Palme i början på december 1985, då jag arbetade på Utrikespolitiska Institutet som vaktmästare. Palme höll ett tal där för ett hundratal åhörare. Det var några där från EAP (Europeiska Arbetar partiet), som ställde några knäppa frågor till Palme, jag minns ej vad det gällde. Jag fick en pratstund med Palme o han hälsa väldigt artigt på mej. Jag hade bland annat satt upp högatalarearrengemanget där i Utrikespolitiska Institutets bibliotek, och han tackade för att det fungerat fint. Jag tog en del svartvita bilder där också.
Så det kändes ju trist att han skulle bli skjuten på det sättet bara ett par månader senare.
CIA o KGB o BOSS o Mossad o allt vad de heter hade ju haft många fler tillfällen att skjuta Palme om de velat. Palme var vass i sin tunga o det gillade jag, men någon reell makt hade han inte tyvärr. Dvs han kunde inte med annat än ord sätta press på antagonisterna, han hade inga andra medel till sitt förfogande såsom olja, vapen, massor av pengar, eller en stark armé bakom sej. Jag tror att man generellt sett i världspolitiken såg Palme som en gapig typ, som ändå var reellt sett ändå ofarlig.
Men hans tal var fantastiska, det tyckte jag. Han fick stå ut med mycket skit, när industrisamhället så att säga var fullt utbyggt här i Sverige och människor måste hitta en annan modell för ekonomin. Dessutom var han hatad i Sverige mer än nån annan politiker fått stå ut med i modern tid.
Ja, jag tycker det är roligt att du jobbar på, och det är intressant att läsa det du skriver, fortsätt så !!!
Med vänlig hälsning
SB

Hej!
Tack för ditt mail!
Som du förstår är min uppfattning att indicierna mot VG - den s k 33-åringen - när det gäller hans sannolika medverkan i mordet på Olof Palme är så starka att det inte går att plocka bort honom. Både när det gäller hans agerande före mordet, vittnesmålen från mordplatsen och hans agerande efteråt. Däremot är jag inte övertygad om att det var han som var gärningsmannen vilket du kanske sett i mitt senare material. Men jag, liksom både chefsåklagare Anders Helin (i en intervju för Aftonbladet) och mordkommissionens chef vid denna tidpunkt, Arne Irvell (i en intervju för Leopold Report) - samt flera poliser i de första Palmegrupperna, är övertygad om att han hade något med mordet att göra. Sannolikt någon form av sambandsman, kanske utnyttjad som kontakt av dem som planlade mordet - och en möjlig syndabock. Det höjer också trovärdigheten av att det rört sig om en konspiration med internationella förtecken

Förutom vittnesmål och VG.s egna kommentarer både i förhör och i hans opublicerade manus (som jag förfogar över i original och vars enda kopia jag överlämnat till Palmegruppen och liksom allt annat material som rör denne man hemligstämplats) samt ett antal anonyma brev som aldrig blev undersökta men som sannolikt har VG som avsändare (vad skulle inte DNA med slickade frimärken betyda i det här sammanhanget?) så var det faktum att han ur sin fullklottrade dagbok rivit ur mordveckan/sportlovsveckan mycket besvärande för honom. Han kunde inte heller ge någon vettig förklaring till detta under förhören.

Under de år som gått har så vitt jag vet VG aldrig erkänt för någon människa att han mördade Olof Palme. Det hade i så fall troligen blivit känt. Tvärt om spelade han alltid på temat att han var en utvald syndabock som folk - framförallt kvinnor - skulle tycka synd om efter allt han genomgått.
Nu dyker det alltså upp ett vittne som av det jag fått fram har god trovärdighet www.leopoldreport.com/LRsajt25.html och som säger att VG erkände mordet. Det är faktiskt mycket anmärkningsvärt. Även om man har anledning att vara skeptisk till allt denne mentalt störde man yttrade. Han var mycket storordig och skrytsam och hade kanske i det läget anledning att försöka imponera. Vi får se vad detta leder till.

Jag har i alla fall fått direktkontakt med den morddömde polismannen LC Underwood som på alla sätt svär sig fri från att ha mördat VG. Han har via sin advokat bett mig att skriva ett brev till honom - han har ju ingen e-post-möjlighet i fängelset - och ställa mina frågor om en del personer i detta drama. Dessutom ge honom information som kan betyda något vid en ny resningsansökan: bl a försöka ge svar på frågorna om det är sannolikt att mordet på Olof Palme var ett politiskt mord och om det är sannolikt att Victor Gunnarsson var knuten till attentatet?
Det finns stora frågetecken när det gäller domen mot Underwood. En del anmärkningsvärda detaljer ser du i min senaste artikel och kan det göras trovärdigt, eller bevisas, att han inte mördade VG då har dörren mot konspirationen i Palmemordet på amerikansk grund slagits upp helt. Det är detta jag gräver i just nu... vid sidan om den rättsligsa processen i Chile.

I Salisbury, North Carolina, är de jag har haft kontakt med - en journalist på Salisbury Post som följt fallet från början och är helt övertygad om att Underwood är oskyldig, en advokat anlitad av Underwood och en advokat anlitad av en medborgarrättsorganisation i USA som tagit upp fallet Underwood samt en privatdetektiv anställd av Underwood och hans advokat - övertygade om att mordet på VG hade med mordet på den svenske premiärministern att göra och att Underwood därmed är oskyldigt dömd - bl a med hjälp av planterade bevis (ett antal hårstrån från VG vilket också var den enda tekniska bevisningen). Man fastslår också att det måste ha varit fler än en man för att genomföra kidnappningen och mordet. De har också vittnesmål om att VG.s lägenhet besökts efter den dag han enligt de officiella handlingarna mördades, den 4 december 1993, bl a av hans hyresvärdinna som fann att en guldklocka och ett band i telefonsvararen försvunnit (dessa föremål fanns enligt henne i lägenheten när hon undersökte den sedan VG rapporterades försvunnen). Guldklockan satt runt den mördade Gunnarssons arm när hans kropp hittades naken. Han bar också en klackring. Det var allt. Det har tolkats som ett maffiamord: klockan visar att "din tid är ute" och ringen står för "otrohet". Det pekar knappast mot ett svartsjukemord modell Underwood.

Var VG inblandad och att starka krafter ända upp i Reagan-administrationen låg bakom mordet så har man sannolikt funnit anledning att tysta honom. Han sköts ett par månader efter det att jag och VG:s förhörsledare Börje Wingren publicerade boken "Han sköt Olof Palme" - och han hotat med att starta en skadeståndsprocess mot oss och Tidens förlag. Han var då hemma i Sverige. Men plötsligt återvände han till USA och vi hörde inte något om honom förrän beskedet i december 1993 att han var försvunnen nådde oss.
Om dessa maktgalna herrar som styrde världen låg bakom mordet på Palme - vilket jag är övertygad om - och utnyttjade denne svenske högerextremist både som kontaktman och kanske syndabock - eller gärningsman - då fanns det all anledning att tysta honom. Med honom i en svensk rättssal skulle bubblan ha spruckit.

Att Palme undanröjdes just då och inte tidigare har, enligt min klara uppfattning, att göra med hans roll som FN:s medlare i kriget Iran-Irak och vapen- och droghandeln som illegalt iscensattes av CIA för att stödja bl a Contras i slaget om Nicaragura. Här utgjorde Palme ett direkt hot mot Reagan-administrationen som stödde den här verksamheten - förbjuden i kongressen. Ett avslöjande av Palme inför FN hade orsakat den störta politiska skandalen i världshistorien. Det hade fällt Ronald Reagan, George Bush och William Casey med hela sin stab (när avslöjandet slog igenom hösten 1986 ett halvår efter mordet på Palme var hela skyddsnätet och alla fallskärmarna utfällda och räddade Reagen & Co). Om du inte läst kapitlet www.leopoldreport.com/Surprise.html så gör det. Till detta kan ju också läggas att Olof Palme vid denna tidpunkt arbetade aktivt mot juntan inför demokratiseringsprocessen i Chile och fortsatte sina attacker mot apartheidregimen i Sydafrika. Som du ser av mitt material finns det dessutom kopplingar mellan dessa "satans mördare" och grundpelaren, den amerikanska maktapparaten.

Palme var här hemma och ute i världen i vissa läger ansedd som en gapig typ, som du skriver, men i de styrande kretsarna, som behöll makten genom att med vapenmakt och orättfärdig lagstiftning förtrycka människor, var han genom sitt agerande och - som du också uppfattar det - sina fantastiska tal, en uppviglare och motståndskämpe som utgjorde ett direkt hot och därför inte ofarlig inom världspolitiken. Vill man sedan till detta koppla svartmålandet att han gick Sovjets ärenden (han skulle ha besökt de sovjetiska ledarna i april) så får man fram en samlad hotbild mot Sveriges statsminister och FN:s fredsmäklare Olof Palme av enorma dimensioner. Starkare motiv från flera håll att röja honom ur vägen fanns inte. Att någon kan tvivla på att detta var ett politiskt mord iscensatt av en skicklig maktapparat det fattar jag uppriktigt sagt inte.

Visst fick Palme stå ut med en massa skit. Men tvärt emot den vidriga ryktesspridningen kring honom och nidbilderna som skapades stod han emot detta och var en man med stort hjärta, omtänksam mot människor som hade det svårt i samhället och folk som förtrycktes under fascisternas stövlar och framför deras vapen. Han var modig nog att utmana makten i världspolitiken, skaka av sig livvakterna och avstå från den obehagliga skottsäkra västen. Jag kände honom så pass personligt att jag vet att han visste att han levde farligt men att det var ett pris han var beredd att betala. I mitt debattsvar på www.leopoldreport.com/Debatt2.html citerar jag Olof Palme med dessa rader:

Jag har den svagheten - för jag tror det är en svaghet, en brist - att jag väldigt sällan blir fysiskt rädd. Min mor var likadan. Däremot är jag ständigt rädd att något skall hända min familj... För egen del tar jag det inte så allvarligt och är det allvarligt är det inte mycket att göra åt. Det får polisen bedöma. Man får vara glad så länge man här i Sverige kan leva som en vanlig människa när man är statsminister.

Så är det! (OP:s ofta använda slutord)
Anders

 

 

 

 

040521

Varför törs inte de svenska medierna diskutera det
internationella spåret som så mycket talar för

Hej Anders!
Vi har talats vid tidigare angående Palmemordet. Nu när Bushregeringen är i blåsväder och medias blickar letar fler skandaler; har du inte funderat på att försöka ge ut din forskning till ett TV-bolag? Har du talat med Kalla fakta -
TV 4?
Jag har sammanställt flera hemsidor med information om palmemordet och det finns mycket brister i utredningen. Varför törs man inte diskutera det internationella spåret när det finns så mycket som talar för det. Det är dags att någon utmanar rättssamhället.
Se bara på det nuvarande målet med utvisningen till Egypten, där Säpo tydligt har hemligstämplat information, eftersom man vet att Sverige bryter mot tortyrkonventionen.
Nu reagerar regeringen pga att Kalla fakta gör ett reportage om saken.
Jag tycker du har gjort/gör ett helt fantastiskt jobb.
Låt Sverige få upp ögonen för det.
PB


Hej!
Tack för mail och uppmuntrande tillrop. Visst har jag på olika sätt försökt intressera mina gamla kollegor inom press, radio och TV att haka på. Intresset har funnits där men sedan har det inte blivit mycket mer. När det gäller mina gamla tidningar Aftonbladet och Expressen så har deras Palmejournalister bara Christer Pettersson i huvudet. Det är en bedrövlig och mot läsarna oärlig journalistik de bedriver. De berättar bara en sida av saken och döljer resten. Jag tror dessutom att många är för dåligt pålästa.
Problemet med mitt arbete är att det har ett givet mål - USA:s maktapparat så som den i alla fall var konstruerad vid tiden för mordet på Palme (förresten, har någonting egentligen förändrats?) Det måste till oerhört stark bevisning för att något officiellt media ska våga ge sig på en sådan anklagelse som jag framför. Det har jag förståelse för. Jag vet att kollegor som jobbar och jobbat i USA känner sig trängda i sitt arbete. Om deras arbetsgivare skulle publicera eller offentliggöra något riktigt ofördelaktigt om familjen Bush så upphör både arbets- och uppehållstillstånd i USA.

Varje månad får jag besök från läsare i ett 50-tal länder. Så fort jag nämner t ex namnet Bush i en artikel - som nu - är detta ett lösenord (keyword) som startar någon av spionnätet Echelons datorer - det finns ett dussintal stationer utplacerade i världen, enorma paraboler dolda i jättelika "snöbollar" kopplade till lika enorma datorer. Centrum finns i Fort Meade i USA men jag antar att det är anläggningen vid Menwith Hill utanför Harrogate i England som plockar upp mina texter. Allt dirigeras slutligen till amerikanska NSA (National Security Agency). Men de lämnar spår efter sig. Jag kan i min dagliga statistikrapport avläsa när deras datorer varit inne och hälsat på hos mig (det sker i stort sett varje månad). De får av min operatör beteckningarna US Militär och US Staten. Jag känner mig smickrad av deras intresse. En mus som ryter där uppe i ishavet på norra halvklotet kan väl knappast irritera dem - men om en nationell TV- eller radiostation eller någon av de stora tidningarna går igång på samma tema då uppstår minst sagt "problem med främmande makt". Så var det antagligen direkt efter mordet på Palme. Visst fanns det flera i regeringen som kände till eller i alla fall anade orsaken till att Palme tystades, det är jag övertygad om, men vad skulle en protest inte kunna ställa till med i förhållandet "till främmande makt". Så det blev mörkläggning, precis som min kollega Gunnar Wall beskriver det i sin bok med samma titel.
Så ser det ut.
Jag fortsätter i alla fall att försöka ta mig fram på olika vägar och vi får se vad det leder till.
Hälsning
Anders
forts....
Michael Moore vågar visa upp Bushregimens baksida
men kommer hans film att stoppas?

Hej Leopold !
Det hela låter frustrerande. Har du sett filmen Pelikanfallet? Verkligheten är verkligen mycket värre än "dikten". Det är så många vittnen med dignitet som har trätt fram i olika "hemliga" intervjuer, som beskriver den konspiration som verkligen tycks finnas inom den amerikanska konstitutionen. (Har mängder av seriösa exempel, t.ex. Norman Dodds intervju).
Ändå är det ytterst få som har lyckats träda fram i offentligheten. Moore är nog den som lyckats bäst, med sin filmkamera och sin sluga framtoning. Kanske är det honom man ska vända sig till med delar av detta material....
Om inte annat kan han ändå skapa debatt, eftersom han befinner sig i rampljuset världen över.
Hans film blev ju faktiskt censurerad i "yttrandefrihetens land". Bushadministrationen fruktar tydligen materialet han presenterar inför valkampanjerna.
Är ditt material tillräckligt komplett för en presentation och en eventuell djupare analys? Finns tillräckligt starka
belägg ?
Från det ena till det andra; Satt just och läste en (helt) annan intressant artikel,
skriven av en vetenskapsman. Han skriver att samma dag som USA testade
Haarp, var samma dag som strömmen gick i USA.....hmm....detta samband måste dock vara omöjligt att bevisa.
Med vänliga hälsningar
PB

Hej igen...
Jag kan inte besvara dina frågor. Det ankommer nog på andra att göra det. Själv anser jag givetvis att jag ligger långt framme.
Jo, jag har sett Pelikanfallet och läst John Grishams bok som kom ut 1993. Man kan säga att efter den boken avstod Grisham från att kasta sig in i det politiska intrigerandet utan höll sig till sitt eget advokatområde. Kan han ha blivit påverkad på något sätt?
Michael Moore är en tuffing och jag hoppas att han inte kommer att tystas - som många före honom. Inte nödvändigtvis fysiskt men det finns ju andra sätt. Sannolikt fick de ansvariga på Disney besök av herrar i mörk kostym och solglasögon vilket ledde till att detta jättebolag hoppade av från distributionen av Moores nya film "Fahrenheit 9/11". Här kan vi tala om påtrycknng. Det är ju en film direkt gjord för att hindra att George W Bush blir omvald i höst. Moore vågar stå upp och säga det rakt ut. Produktionsbolaget Miramax köpte ut sig ur avtalet med Disney och letar nu efter en ny distributör. Men de har också kniven på strupen. Jag är beredd att slå vad om att många mörkklädda män i solglasögon sänds ut från Vita huset om något annat distributionsbolag vågar sig på att ta hand om filmen och stoppa dem. Låt oss följa utvecklingen - och så småningom se filmen här hemma i höst. För här finns väl ändå inga mörkklädda män i solglasögon...???

Tillägg 040525
Helt fantastiskt är att Michael Moore vann guldpalmen i Cannes. En dokumentärfilm som slog ut spelfilmerna! Därtill med detta mycket speciella och kontroversiella budskap. Det bör utgöra en press på Bush-administrationen. Att nu försöka stoppa filmen kan knappast vara god PR inför presidentvalet. Så hur George W Bush - vars äverntyr på golfbanan skildras ingående i filmen - än inför starten av presidentkampnjen ställer upp stancen så slår han ut i stark motvind och det kan bli en praktfull slice.
Glädjande är att både New York Times och Washington Post hyllar filmen som är "en handgranat slängd mot Vita huset".
Moore ville ha premiär på filmen lagom till den 4 juli, USA:s nationaldag. Men det lär han inte ha en chans till eftersom det fortfarande inte finns någon distributör som vågat kasta sig in i striden. Frågan är väl om det ens blir premiär före den 2 november då USA väljer president. Man ska inte underskatta presidents Bush´s maktapparat som han styr med hjälp av pappa George Bush, f d president men också f d CIA-chef.
Allt pekar i all fall på att vi får se filmen i Sverige före valet. Här hemma är distributören klar, Scanbox heter bolaget och där väntar man helt enkelt på kopia av filmen. I värsta fall kan faktiskt Michael Moore själv se till att den kommer hit - utan distributionsavtal i USA.
Tillägg 040616
Med påtryckningar åt olika håll försöker Bush-regimen att på alla sätt stoppa eller förringa Michel Moores avslöjande film "Fahrenheit 9/11". Nu har man fått den amerikanska filmcensuren att helt enkelt barnförbjuda filmen om den kommer att visas. Den nya - man kan gott säga djärva - distributören som tog över efter Disney, Lion Gate Films, har överklagat det fullkomligt sanslösa beslutet att ungdomar under 17 år endast får se filmen i en vuxens sällskap. Ingen förstår vitsen med detta. En censur som praktiskt taget släpper fram vad som helst går in och fattar ett sådant beslut. Michael Moores kommentar är att många amerikaner som i dag är 15 - 16 år riskerar att bli inkallade till militärtjänstgöring i Irak. Och om de ska tvingas riskera livet i ett krig är de i sin fulla rätt att redan nu få veta vad det är som pågår i Irak.
Hälsning
Anders

Moores film ute på biograferna
Tillägg 040627
Mot alla odds fick Michael Moore till slut ut sin film i USA på 850 biografer. Så nu räknar han med attacker från högerkrafterna i USA. För det är ingen tvekan om att trycket blir hårt för att dämpa effekterna av denna Bush-kritiska film som faktiskt kan kan bidra till att stoppa sittande presidentens återval. Efter smygpremiären av "Fahrenheit 9/11" skrev Daily News: "Informationen är inte nödvändigtvis ny, men den är paketerad så syrligt med så kraftfulla bilder att den blir ett övertygande argument för regissörens politiska åsikter". Washington Post: "Moore imponerar med sin välargumenterade, patosfyllda övertalningsförmåga."