Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT
2 905 936
besök på våra sidor under 2005

Protest against Oliver North
"Remember Olof Palme"

Hejsan!
I am really interested in everything on your website regarding the murder of Olof Palme. I was living in NC when VG's body was found and was always troubled by the circumstances. Below is a link regarding LC Underwood's appeal. Currently, I live in Madison Wisconsin and a year or so ago, the Wisconsin Manufacturing and Commerce Group brought Oliver North to speak at it's function. Several persons of conscience held a protest outside the event, roughly 100 people with signs chanting "Arrest Ollie North". Unfortunately, he was not arrested. Something interesting happened during the protest as we were walking around and around in a circle. A woman, as I came across her in the circle, kept yelling "Remember Olof Palme". I thought, wow, that was interesting. She was the first to inform me of this connection. Thank you for your good work, I hope for results.
FS

PS Anders:
Ja, jag fick ju stoppa henne och säga att jag var en svensk palme beundrare. Jag frågade henne vad hon menade och hon sa att Oliver North hade organiserat mordet på Palme pga Iran-Contra. Lite had jag hört innan om detta spåret. Under min universitetstid på UW Madison hade en finsk professor sagt till klassen att det var ett vapen länkat med Italiens version of CIA som var inblandat i mordet. Jag tror på det här spåret och skulle önska att Ollie North och George Bush blev kopplade med tungt bevis. Jag ville prata mer med denna tanten men vi kom ifrån varandra i massan. Jag tor hon bor här i Madison och det är möjligt jag ser henne igen, speciellt om Ollie North kommer hit igen.
Keep up the good work!
FS
http://www.denverda.org/DNA_Documents/underwood.htm


Jag känner också ilska och bitterhet över mordet på
Olof Palme och tror att du har rätt med din teori


Hej, Anders,

Jag har läst Din fina och uppskakande artikel 'Ett verk av diktaturers kreatur och satans mördare' återigen. Den är verkligt bra och rörande.
Jag tyckte och tycker mycket om att läsa att Du kände ilska och bitterhet "över att maktgalna män gavs möjlighet att tysta en man som
med demokratiska medel bekämpade 'dessa diktaturers kreatur och satans mördare'".
Jag vill säga att jag kände likaledes. Och jag tror att Du
har rätt med Din teori.

Men det som jag undrar på idag är att varför det finns så pass få människor som syns känna på det samma sättet!? Jag menar att idag verkar
det så att Du är ganska ensam och allena med dina tankar. Många läser Leopold Reports sidor men var är dessa människor? Varför kräver de inte
att regeringen berättar sanningen för hela världen?
Det är så fint att Du har orkat arbeta med fallet Olof Palme. Det är så viktigt att det finns människor som inte glömmer.

Med sanningssökande hälsningar och några frågor???

TK


Hej!
Tack för ditt uppmuntrande mail. Jag vet efter alla dessa år att det är många som känner som du och jag. Ilska och bitterhet över att det finns människor som för egen vinnings skull med våld och list tillskansar sig makt över enskilda människor, folkgrupper och nationer. Att bekämpa dem är ingen enkel sak - men en nödvändighet om vi vill få en bättre värld byggd på människovärde.
Olof Palme var en av dem som försökte. Utan skyddsväst. Men han tystades.
Makten: visst går det att identifiera den utan någon DNA-metod . Men få vågar utmana den.
Människor som värnar om sitt eget liv kräver ingen sanning. Bara sin trygghet. Ofta med all rätt orsakat av maktens förtryck.
En regering som kan komma i onåd hos en stormakt anklagar den inte för mord på dess ledare. Det är liktydigt med politiskt självmord.. Sverige - USA 1986.
Visst läser i dag många om mordet på Olof Palme på Leopold Report. Våra egna och våra läsares åsikter är avgörande för vår överlevnad.
Många delar dem. Andra förkastar dem. Det viktiga är att de framförs utan politisk eller moralisk censur.
I vår professionella verksamhet som journalister gäller att försöka komma sanningen så nära det går genom att ställa frågan: VARFÖR mördades Olof Palme i hörnet Sveavägen - Tunnelgatan i Stockholm den 28 februari 1986? Av VEM är en annan men nästa omöjlig fråga att besvara.
Därför känner jag stor besvikelse över mina kollegors journalistiska redaktionella feghet och i viss mån okunskap som ger allmänheten ofullständig och ofta helt felaktig information. Som nu senast när man på löpsedlar och i radio/TV basunerade ut att brittiska experter försökte finna DNA-spår på Palmes rock. Denna rock ligger nerfryst, enligt spaningsledare Stig Edling, sedan man konstaterat att den inte hade något DNA-värde. Mängder av människor hade lämnat sina spår - och mördaren hade med 95-procentig säkerhet handskar på sig. Det skrev vi om på Leopold Report för två år sedan.

Jag hoppas att Du har tid att svara på följande frågor:

(1) Tror Du att din teori (i den nämnda artikeln) är allmänt känd i Sverige?
1. Nej - men jag ser på statistiken att läsarskaran ökar.
(2) Hur många (i Sverige) tror att Din teori är riktig?
2. Vet inte. Intressant och förklarligt är att kollegor som jag känner från min tid på Aftonbladet (13 år) och Expressen (20 år) kan dela min uppfattning men att den i dessa medier är opublicerbar. Både AB och Expressen, och för övrigt de svenska medier som publicerar något liknande, skulle sannolikt under nuvarande presidenten Bush´s period förlora sin ackreditering. Något som Leopold Report inte har eftersträvat och därför har frihet att publicera material som är kritiskt mot Bush-regimen men inte ett ögonblick har med fientlighet mot det amerikanska folket att göra. ( en hälsning till översättarna på US Military and US State som enligt vår server läser varje text som bl a innehåller keyword Bush!)
(3) Finns det journalister som betänker sig att Du har rätt? Vem är de (namn och media)?
3. Se ovan. Men jag kan tyvärr inte namnge personer i mitt material.
(4) Finns det politiker som anser att Din teori är riktig? Vem är de (namn)?
4. Nej, inte på alla punkter. Men jag kan inte av en mängd olika skäl avslöja några namn i det här sammanhanget.
(5) Finns det polismän - utom Börje Wingren - som tänker som Du? (Vem?)
5. Ja, vi är några stycken från den tidiga mordutredningen som träffas då och då och byter åsikter. Vi kan inte /vill inte kallas privatspanare då dessa personer var professionellt inblandade i mordutredningen under de första dygnen och tiden därefter. Givetvis kan jag inte uppge deras namn. Deras kunskaper och informationer kan inte publiceras utan att Palmeutredningen når fram till vissa resultat som tangerar dessa.
(6) Hurudan man är Pierre Schori egentligen? (Jag läste någon gång att han sägs ha varit Olof Palmes vän! Jag undrar hurudan vän är sådan vän som inte vill veta sanningen om mordet på sin vän???)
6. Jo, han var Olof Palmes nära vän. Han är också en internationellt skicklig politiker - kanske en blivande generalsekreterare i FN. Förmodligen är han en av dem som vet svaret på min fråga: Varför mördades Olof Palme? vilken han av inte besvarat. Skulle han ha gjort det vore han politisk död.

Tapio,
sammanfattningsvis på dina övriga frågor kan jag säga att de personer du nämner behåller sina hemligheter för sig själva, definitivt inte delar dem med en journalist. Krusell "vet" att det var Christer Pettersson, landshövding Ericsson ansåg att det var en usel polisutredning, Irvell och Helin sa vid personligt samtal med mig att deras uppfattning var att 33-åringen Viktor Gunnarsson var inblandad i mordet men kanske inte var gärningsman. Alltså delade de faktiskt konspirationsteorin - det mest förbjudna i media under dessa 20 år: att det alltså var flera pesoner än en ensam galning som deltog i attentatet mot Sveriges statsminster och FN:s fredmäklare i kriget Iran-Irak, Olof Palme.

Vill du eller ni andra som läser på Leopold Report skriva till Börje Wingren kan ni göra det på min mailadress så vidarebefordrar jag det.

Hälsning

Anders