Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT
1 752 648 besök på
våra sidor 2007

20080820
Sköts Olof Palme av
fler än en gärningsman?
Hej Anders!
Här kommer några frågor och funderingar:
Hälsning
KN
1) Kan man vara säker på att OP sköts av bara EN mördare? Vad jag hört så sägs ju OP ha blivit skjuten BÅDE framifrån och bakifrån. ( Nu kan det vara så att jag läst någon annan spanares sida om det här men det är något som inte stämmer här). Det finns flera vittnen som sett en TREDJE person gå bakom paret P då de avlägsnade sig från biografen. Ja, t o m så nära så det såg ut som de var i samspråk med varandra.Var det så att den här som gick bakom paret P skulle fullborda mordet OM den som sköt på håll inte lyckades till fullo?? Det har ju berättats om walkie-talkie-män som setts i närheten av brottsplatsen.
Jag tror på teorin att VG /33-åringen var med på detta och att det var planerat högt upp i politiska beslut/USA och ev UK. Kanske fler. VG var en viktig länk i Sverige men bara så länge de behövde honom. Mordnatten var VG och andra personer (vilka grupperingar vet jag inte) ute och höll koll och kontakt med varandra. Men vem av dessa sköt?? När han senare talade bredvid mun i USA efter han flyttat dit så var "de" tvungna att likvidera honom. Så storpolitiskt är det och därför är jag lite tveksam om svenska makthavare VILL få fast mördaren. Hur ska man förklara detta för omvärlden??

Svar 1) Ja, definitivt. Allt annat är sjuka fantasier hos några stollar som försöker få det att se ut som ett familjedrama där Mårten och Lisbet Palme genomför mordet. Det finns flera vittnen som noterar att det avlossades två skott, båda bakifrån på 10 - 30 cm håll. Ett vittne hinner t o m se rökpuffar från vapnet. Det finns också tillräckligt mycket publicerat av det delvis hemligstämplade obduktionsprotokollet.
Obduktionen genomfördes på Statens rättsläkarstation i Solna under sju timmar. Under åren har uppgifterna från protokollet förvrängts till det oigenkänliga. Chefsobducenten Kari Ormstad sa till den s k Marjasinkommissionen:
"Det är en kombination av förblödningsdöd och drunkningsdöd i eget blod, båda orsakade av samma projektil på sin korta väg från rygg till bröst." Tydligare kan det inte sägas.
Jo, det gick en tredje person bakom makarna Palme, vittnet A B, som inte hade något med mordet att göra. Det finns vittnen som tycker sig ha sett ytterligare en person i mörkret vid sidan om Dekorimafönstret. Det kan ha varit en medbrottsling men inte en gärningsman. Jag har också i mitt scenario dragit slutsatsen att det kan ha varit 33-åringen Victor Gunnarsson.
Nej, det här är inte lätt att förklara för världen. Men mycket har framkommit som visar att utredningen mörklagts med hänsyn till "främmande makt".

2) Kan man vara säker på att OP sköts med vapnet som finns med i utredningen? Är det en S&W?? Minns inte riktigt. Kan det vara en M15? Eller är pipan för smal för det?? Jag har förstått att de via skadorna i OP:s kropp har kunnat fastställa kaliber på kulorna. Är kulorna som hör till en M15 för små?? Varför är det så mycket hyschhysch om kulorna och las de dit (i efterhand av ex involverade poliser) för att vi skulle förvillas och tro att bara ETT vapen använts vid mordet?? Är kulorna som träffade P av samma kaliber som det som träffade Lisbeth?

Svar 2) Nej, man kan verkligen inte vara säker på vilket vapen som användes. Det finns fem-sex olika vapentyper som passar till den ammunition man fann på platsen. Om det sedan är de riktiga kulorna eller om de lagts ut lär vi aldrig få klarhet i.

3) Säger dig namnet ROSS något? Nu menar jag nog inte den här sprängrike mannen som du berättat om i samband med presidentvalet som var så rik så han kunde köpt sig presidentposten utan i något annat sammanhang. Kan det betyda Gunnarsson.??Fyra av bokstäverna i namnet finns med. Kan det vara något förkortning för något eller någon sammanslutning?

Svar 3) Nej, den enda Ross som figurerar i de här sammanhangen är just Ross Perot, miljadären som försökte snuva George Bush på presidentjobbet. F d CIA-agenten "Chip" Tatum fick personlig order av Bush att "neutralisera" Perot men vägrade. Det här är hans varningsbrev. Men kanske kan du förklara var du fått namnet Ross ifrån? Vi vet att Gunnarsson älskade att spela amerikan - hans uttal var i det närmaste perfekt - och han har haft många namn och visst kan Ross ha varit ett av dem.

Anders 

 

 

 

20080827

Gav de två pojkarna på
Mon Cheri 33-åringen ett alibi?

Hej!
Har läst dina artiklar om Palmemordet och mycket verkar vara väl underbyggt och genomtänkt. 8 av 10 inledande vittnesmål verkar ju också peka ut 33-åringen i stället för Christer Pettersson.
Det jag undrar är hur man skall se på Gunnar Walls kommentarer, som jag läst i en bok om konsprationsteorier från 2002, där 33-åringen avförs pga av att två pojkar hade varit på Mon Chéri under mordkvällen och talat med
en man under 1 timma (då mordet hände) som de senare pekat ut som 33-åringen.
Din kommentar om detta?
mvh
LS

 

Hej!
Tack för ditt intresse och att du ser positivt på mitt material. Det är ju så att jag är den ende journalisten som har tillgång till hela Gunnarssonmaterialet från veckorna kring hans anhållanden. Framförallt alla hemligstämplade förhör. Det saknar Wall och de andra kollegorna. De går enbart på chefsåklagare Svenssons uppgifter och den mannen har på olika sätt försökt rädda sitt eget skinn.
Pojkarna som Gunnarsson träffade på Mon Cheri kan inte på något sätt lämna så säkra tidsuppgifter att det skulle gälla som ett alibi vid en rättegång.
I det fallet håller jag med Holmér. Dessutom nämner inte Gunnarsson något om dessa pojkar förrän i ett tredje förhör. Och då gör han det mycket svävande, som ett infall bara. Inte ens hans advokat Gunnar Falk tar upp tråden i det läget. Det kom flera månader senare.
Hela historien kring detta läser du i kapitel 13 i vår bok Han sköt Olof Palme. Eftersom pojkarna som stöd för minnet berättar att Gunnarsson haft en ny kamera med sig i sin väska vilken han tog upp och demonstrerade träffades de en annan kväll. Själv uppger han i förhör i sin egen bok att han ofta använde kameraväskan att ha tidningar och en bok och lite annat i. Han poängterar att den här kvällen hade han ingen kamera med sig. Alltså kan han ha pratat en stund med pojkarna en annan kväll under den här sportlovsveckan då Gunnarsson var på Mon Cheri i stort sätt varje kväll. Men som sagt: lite mer detaljer har du i det här kapitlet:
www.leopoldreport.com/OPbok13.html

Anders