Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT
Ca 10 000 besök i snitt
på våra sidor 2009


20081127


Allt stämmer ju in
på 33-åringen

Hej!

Din sida om Palmemordet är oerhört intressant. Keep up the good work!
När jag läser all information som står skrivet om VG så känner jag mig väldigt övertygad om att det just var han som begick mordet. Allt stämmer ju...
*Hans "oskyldiga" snack och teateragerande, det tillgjorda utfyllnaderna i förhören.
*Hans rock och lilla väska.
*Hans befinnande runt mordplatsen en halvtimme innan mordet.
*Palmehatet.
*Gravstenen som han ritade, ingen tvekan om att det var han som gjorde den! Han förnekar till och med att han sett den. HAHA!
*Den rakade mustaschen, och förnekandet...
*... och mycket mycket mer...
Jag blir så arg och frustrerad att allt rann ut ur sanden... *suck*

Mvh H O

Hej H O!
Tack för ditt mejl och positiva omdöme. Du har räknat upp de mest uppseendeväckande detaljerna som ju visar att VG var inblandad, antingen som gärningsman eller direkt involverad i händelserna kring mordplatsen. Till detta kommer hans egen långa berättelse i manusform (refuserat av Bonniers) som jag förfogar över - överlämnat till Palmegruppen - och som jag så småningom ska publicera en del av trots hemligstämpeln. Där får man lära känna denne man på ett sätt som fått en rättspsykiater - som läst det - att tilldela honom ett antal psykiska sjukdomar. Inte minst schizofreni.

Det finns också anledning att ta de två erkännanden han gjorde i USA på allvar. Man kan inte utesluta att han gjorde dessa erkännande för att imponera på sina bekanta - men de kan också ses som ett tecken på att han hade med mordet att göra.

Jag tror också på att hans snacksalighet kostade honom livet - och att alltså Underwood verkligen är oskyldigt dömd. Han mördades ett par månader efter att han i svenska tidningar sagt att han skulle stämma mig och Börje Wingren och Tidens förlag för förtal. Det var ju också vår avsikt med boken Han sköt Olof Palme för att på något sätt rulla upp Palmemordet baklänges. Men det var löst prat för han gav sig snabbt tillbaka till USA. Min uppfattning är att där ville "man" inte att den här snackiga pajasen skulle dyka upp i en svensk domstol med allt han visste. Så han tystades. Det fanns också enligt polisutredningen narkotikasmuggling med i bilden. VG som levde som utfattig i USA dök efter resor till Miami (enligt polisprotokoll) upp med en sedelbunt i fickan och bjöd frikostigt sina vänner. Kanske också en bidragande orsak till mordet på honom. Och kanske det mest uppseendeväckande: hur kunde han som var arbetslös i Sverige, inte hade någon ekonomi och var misstänkt för att statsministermord få uppehållstillstånd i USA?

Vad hade hänt om chefsåklagare KG Svensson inte klappat ihop utan begärt VG häktad? Det fanns efter några dygn mängder av uppseendeväckande vittnesmål om VG:s agerande före och efter mordet. Ett statsministermord. Och den anhållne och just då så starkt misstänkte undgår häktning. Fullkomligt absurt i en rättsstat! Märk väl att då fanns inte de s k alibivittnena med i bilden. Men det är en annan historia.

En häktad VG kunde ha öppnat alla dörrar och, som jag lärt känna honom, skulle han troligtvis börjat berätta. Hans behov av att låta världen få veta att han hjältemodigt bidragit till att undanröja den man som var på väg att slussa in Sovjetkommunismen i Västeuropa hade sannolikt tagit överhanden.

Var det kanske så att det utgick signaler till KG Svensson, vår förre spionåklagare som satt i knäet på USA:s underrättelsetjänst CIA, från Palme närstående personer i regeringen att VG under alla omständigheter inte fick hamna i en domstol. Risken fanns att det kunde äventyra Sveriges förhållande till främmande makt, alltså USA.

Som du kanske sett av mitt senare material placerar jag VG på mordplatsen men kanske inte som gärningsman. Mannen som avlossade skotten kan ha varit en av de två proffsiga chilenarna som enligt trovärdiga exilchilenska vittnesmål befann sig i Stockholm mordveckan. Utsända av Pinochet, svärfar till ett av de två proffsen; Roberto Thieme. För att koppla ihop det här måste man kunna historien om Pinochet som hade inflytande över hela Sydamerika genom kommunistjagande Operation Condor och var USA:s handgångne man.

Det som enligt mitt nuvarande scenario hände har aldrig officiellt dragits i Palmeutredningen. Nämligen att mördaren iskallt och lugnt rundade offret - finns ju vittnen som såg detta - lunkade in i mörkret på Tunnelgatan och gjorde det mest naturliga för en som inte alls är lokaliserad i området: svängde av vid första bästa tvärgata. Det var till höger på Luntmakargatan och försvann. Det finns vittnen som säger att det fanns en man till på mordplatsen lite längre in. Jag tor det var Gunnarsson. Han chockas när det smäller, vänder och springer mot trapporna. I det här läget har han iakttagits av vittnen som identifierat en del av hans klädsel och sätt att röra sig - bl a Lisbet. Det är ingen tvekan om att det är han som kommer uppför trapporna och ses av vittnet Nieminen. Men är det mördaren?

Hälsning
Anders