Hej Leopold!.
Har några frågor angående den här sidan http://www.leopoldreport.com/Nydeb.html
Dessa frågor och dina svar publiceras på
http://www.itdemokrati.nu/page39.html
Ge mej ett ärligt svar på samtliga frågor.

Hej Lennart!
Jag ska här svara så gott jag kan på dina frågor.
1. Varför tror ni att delar av obduktionsprotokollet fortfarande är hemligstämplat?
SVAR:
Det är ingen tvekan om att en del av obduktionsprotokollet inte har offentliggjorts. Det kan vara iakttagelser som är viktiga i utredningen när man väl har fått tag på en misstänkt. Jag tillhör dem som anser att det är ovidkommande. Vi har fått tillräcklig information om vad det innehåller för att kunna dra slutsatsen att Olof Palme sköts bakifrån på nära håll.
2. Varför lägger ni ut obduktionsprotokollet om det saknar betydelse?
SVAR:
Jag har inte lagt ut obduktionsprotokollet. Det kanske du har blandat ihop med någon av de andra Palme-sajterna. Och visst har det betydelse. Jag har ingen som helst anledning att betvivla Kari Ormstads redogörelse.Du har naturligtvis läst Marjasins förhör med Ormstad men jag bifogar det här om andra som läser detta är intresserade:
www.leopoldreport.com/Obdukt.html
Allt snack om att obducenterna ingick i någon sorts konspiration, eller bara helt enkelt lämnade oriktiga uppgifter, är resultatet av de mer elle mindre sjuka fantasier som emanerar från Lars Krantz och några till.
3. Tycker ni verkligan att Bundeskriminalamt i Wiesbaden & SKL är skickliga yrkesmän när dom tvättar kulorna inna dom blivit undersökta?
SVAR:
Det här har du missförstått. Om man anser att detta är kulorna så är det polisen som hanterat dem så oskickligt att inga spår av fibrer från kläder eller vävnader från kroppen fanns kvar när teknikerna skulle examinera dem. Det var omöjligt för SKL och Bundeskrim att dra några vettiga slutser av kulorna. De var också kritiska mot hanteringen då de förutsatte att det var de rätta kulorna som misskötts. Men så var det troligen inte vilket jag utvecklar mer här under.
Dessa mycket skickliga yrkesmän gjorde vad de kunde. T ex analyserade de kläderna och där har du det definitiva beviset för att skotten avlossades bakifrån och från sidan mot Olof och Lisbet. Men de kunde alltså inte fastställa att det verkligen var dessa kulor som passerat genom kläderna. Obduktionen, analys av kläderna och kulorna på SKL och i Wiesbaden visar att skotten kom bakifrån och att vapnet var grovkalibrigt. Detta måste alla som intresserar sig för Palmemordet utgå ifrån sedan må man ha vilka teorier som helst om gärningsman och vilka som låg bakom.
4. Litar du på dessa skickliga yrkesmän även fast dom tvättat kulorna?
SVAR:
Se svar 3.
5. Vad har ni för några tekniska bevis som styrker din teori att VG sköt Olof Palme?
SVAR:
Tyvärr finns det ju inga tekniska bevis som pekar åt något håll när det gäller gärningsmannen. Man får alltså utgå ifrån indicier av olika slag. I Gunnarssons fall bl a hans person, hans agerande före och efter mordet, hans klädsel som stämmer överens med vad 10 av 12 vittnen såg, hans teckning av en gravsten med Olof Palmes namn som han förnekar att han gjort, hans förlust av höger handske, det faktum att han ur sin digra anteckningsbok rev ur sidan om mordveckan, utpekande av honom från vittnet Samson på Regeringsgatan, vittnet Djalo som VG försökte få lift av, flickorna på biografen Saga och det faktum att han rakade av sig sin mustasch dagarna före mordet och förnekar detta m.m. Det är mängder av indicier som klart överträffar vad som fanns mot t ex Christer Pettersson. Men inget prövades inför domstol vid en häktningsförhandling - en fuktansvärd miss. Om du inte läst min och Börje Wingrens bok "Han sköt Olof Palme" så ser du att den nu publiceras kapitel för kapitel på
www.leopoldreport.com
Där behandlas allt det jag ovan nämnt och mycket mer.
6. Hur kan ni få VGs rock att passa in när det saknas aluminium i det så kallade krutstänket på rockärmen?
SVAR:
Bara det att det faktiskt fanns partiklar från krutstänk på hans ärm är graverande nog. Han som påstod att han aldrig hållit i ett vapen. Men det viktiga är vittnens iakttagelse av en knälång rock som sedan vid foto-konfrontation pekas ut som tillhörande Gunnarsson, det är mer avgörande. På denna rock hade han en kapuschong med en bred kant av teddytyg. Med denna snörd runt huvudet skapas lätt alla de förvirrade vittnesbilder av "gökboet-mössa", skärmmössa, mystisk hatt etc. Och vittnen som bakifrån tyckte det såg ut som mördaren inte hade någon nacke har sett det man ser när en kapuschong är uppfälld över huvudet.
7. Räkna ut beräknad nedslagsplast för kulan som går igenom Olof Palmes kropp åt mej, kontrollera sedan med Vincent Langes beräkningar. Ni har själv lagt ut obduktionsdata så att man med lätthet kan beräkna nedslagsplatsen?
SVAR:
Det kan jag tyvärr inte göra eftersom tillräckliga obduktionsdata i alla fall inte finns i mitt material - möjligen i någon debattartikel som jag inte just nu kan finna. Troligen skulle jag inte kunna göra det ändå. Däremot tillhör jag dem som anser att om dessa kulor skjutits ur ett grovkalibrigt vapen så hade de återfunnits långt från mordplatsen. Jag känner en av de poliser som dammsög området efter mordet med en teknisk apparatur som aldrig skulle ha missat kulan som låg närmast offret. Allt tyder på att kulorna placerats ut med avsikten att förvirra eller rent av totalsabotera mordutredningen. Då har man ingen möjlighet att fastslå vilket vapen som användes - bara att det var grovkalibrigt. Jag har också en intressant uppgift som pekar på att kulorna var "rena" redan när de hittades. Alltså: eftersom de inte gått genom OP:s kläder och kropp så kunde det ju också omöjligen finns några spår. Jag tror inte de poliser som arbetat med denna tekniska del eller teknikerna på SKL var så klantiga att de behandlade kulorna så att spår från fibrer och vävnad försvann. De visste att detta var minst lika viktigt som att genom kulorna kunna spåra mordvapnet.
Man kan säga så här: det faktum att man inte från det kulorna återfunnits haft möjlighet att fastslå om de träffat makarna Palme är detta det avgörande beviset för att det INTE är mordkulorna. Om det var de rätta kulorna hade fragment och vävnad tagits tillvara och tvivel om deras äkthet hade aldrig behövt uppstå Alltså har de placerats ut, alltså är mordet en komplott med flera inblandade och alltså visar det hur professionellt attentatet planerats.
8. Tycker ni att Polisförhören väger tyngre än Obduktionsprotokollet & Polisens tekniska sammanställning?
SVAR:
Jag är inte riktigt säker på att jag förstår frågan. Men polisförhören i VG-fallet är ju viktiga eftersom de återger vittnenas berättelser ställda mot vad VG själv säger, obduktionen visar hur Palme sköts och hur han dog vilket ju är av största betydelse och beträffande den tekniska sammanställningen är det ju tyvärr så att i mordet på Olof Palme är den nästan obefintlig.
9. Tror ni verkligen att CIA skulle anlitat eller blanda in en person som VG med den snack profilen?
SVAR:
Det kan ju verka underligt å ena sidan, å andra gick givetvis inte kontakten direkt CIA - Gunnarsson. Så arbetar inte denna underrättelsetjänst. På långa omvägar plockas han fram just för att man behöver en extremist av VG:s typ - mordförsöket i Rom är en parallell: antingen som gärningsman, informatör eller som "scapegoat", syndabock. VG hävdade ju att det var just den rollen han fick spela. Den man som dömdes för mordförsöket i Rom se www.leopoldreport.com/Roma.html
hade mycket gemensamt med VG. Den "lokala operatör" som utför den slutliga handlingen i den här typen av operationer vet inte vilken eller vilka som är hans uppdragsgivare. VG har, när hans kontakter i USA kommit på tal under förhören, medgett att han hade en FBI-bricka, men som skämt, och han har uppgivit namn på tre CIA-medarbetare i USA. De har inte kunnat spåras, men det brukar vara svårt då de ofta har cover-name. Det kan ju också vara fantasiprodukter, men i så fall säger det ytterligare en del om VG som person och den dröm/vålds-värld han stundtals levde i med idoler som Clintan, Sylvester Stalone m fl.
Jag och många som kände VG ingående förvånades över att han fick uppehålls- och arbetstillstånd i USA sedan han släppts. Det var i det närmaste obegripligt efter hans situation, ekonomiskt utan grund, arbetslös, misstänkt statsministermördare m m. Det räckte mer än väl för att hindra honom komma in i USA. Ändå fick han både uppehålls- och arbetstillstånd. Med hjälp av vilka kontakter? Och när vår bok kom ut och han i pressen avslöjade att han tänkte starta en förtalsrättegång mot författare och förlag i Sverige tog det tre veckor sedan var han tystad för evigt.
10. Menar ni på fullaste allvar att det här är VG´s initialer, jag tycker att det stämmer in på Bertil Wedins, ge mej ett ärligt svar. Se din egen hemsida http://www.leopoldreport.com/anowick.html
SVAR: Du har nog sett fel. Initialerna under mordhotet mot justitieminister Wickbom är B.W. och vi ha inte påstått att det är VG:s initialer, så tokig var han nog ändå inte. Jag har funderat över om de kunde stå för Bertil Wedin. Men det är inte troligt. Mordhotet handlar ju bland annat om 33-åringen, som visserligen fanns med i bilden och nästan sprang ivägen, men som är oskyldig. Jag tror ingen annan än VG skulle skriva så. Definitivit inte Bertil Wedin som inte heller skulle ha skrivit under med egna initialer. Du kanske menar att även om VG skrev hotelsebrevet så undertecknade han det med Bertil Wedins initialer, kanske för att ge en antydan, ett dunkelt spår om dennes inblandning. Och det är ju en intressant tanke. För då skulle det betyda att VG kände till Bertil Wedin och att denne verkligen figurerade i mordkomplotten.
Nej, efter förhören hade VG en hatperson, det var Börje Wingren. Han fick en impuls att sätta ut dennes initialer konstigare var det nog inte.
11. Tycker ni att den Tekniska sammanställningen saknar betydelse så som ni tycker om Obduktionsprotokollet?
SVAR:
Som jag sagt anser jag inte att den tekniska sammanställningen saknar betydelse, men den är i det närmaste obefintlig. Att obduktionsprotokollet i dess huvuddelar är mycket viktigt för mordutredningen har jag redan nämnt.
12. Om ni tycker att det som fortfarande är hemligstämplat i obduktionsprotokollet saknar betydelse, varför tror ni att Kari Ormstad & Co inte vill tal om det, varför?
SVAR:
Jag har som sagt inte påstått att något i obduktionsprotokollet saknar betydelse. Men det är inte Ormstad & Co som avgör vad som ska offentliggöras utan det är åklagarna och polisutredarna. Det kan i ett obduktionsprotokoll finns uppgifter som är viktiga för polisutredningen den gång man har en misstänkt. Då är det självklart att man inte offentliggöra dessa uppgifter. När det däremot gäller att fastställa hur offret dog är det inget att dölja, det har man ju inte heller gjort.
13. Om ni tror att VG har skjutit Oof Palme, så måste även ni tycka att Lisbeth Palme är en Clown precis som alla andra hemsidor, eller?
SVAR:
Absolut inte. Det finns mycket kritiskt man kan säga om Lisbets uppträdande, bland annat när det gäller de första förhören. Hennes uppträdande vid Pettersson-rättegången var väl något av clowneri. Men när det gäller mordet har hon försökt i sin förvirring att bidra till utredningen med både positivt och negativt resultat. Hon lämnar i sitt första förhör en intressant uppgift, hon såg inte ansiktet på nära håll men kunde skönja att han hade en överläpp som var ljusare än det i övrigt skuggade ansiktet. Det är faktiskt den enda detalj av mördarens ansikte som någon har sett. En sådan överläpp brukar kunna märkas om man rakar bort en mustasch som funnits i många år. Som Gunnarsson enligt ett tiotal vittnen som kände honom. Som du också förstår av mitt material så är det för mig solklart att Lisbet Palme inte har ett dugg med mordet på sin man att göra. Hela den soppa som kokats ihop med att det t o m var hon som sköt är sjuk - och om möjligt än värre att det skedde i samråd med sonen Mårten.
14. Tycker ni att det är bortkastad tid att obducera en person som blivit skjuten, räcker det inte med att konstatera att personen är död?
SVAR:
Nej, obduktionen kan berätta en hel del om mördaren och hur mordet gick till: t ex mördarens längd, hur nära offret han befann sig, vapnets ammunition, val av träffpunkt m m.
Det var det hela. Förmodligen leder mina svar till fler frågor och då är du välkommen med dem.
Hälsning
Anders Leopold


Hej Anders!
Får börja med att tacka för de fina svaren jag fick förra gången jag mailade.
Jag undrar lite om dagens Palmeutredare. Finns de över huvud taget?
Vem är spaningsledare? Skulle du kunna berätta lite om spaningsledaren? Var
sitter de? Vad arbetar de på? Varför är det så tyst om dem?
Tack för att du är en av de få eldsjälar som fortfarande kämpar mot de
vettvillingar som våldför sig på demokratin genom att sänka dess främsta
förespråkare.
Vore glad för svar.
MVH Ronnie

Hej Ronnie!
Ja, vad ska man säga om dagens Palmeutredare? Kommissarie Stig Edqvist, som är gruppens chef, är en gammal rutinerad spanare skolad på våldsroteln i Stockholm. Inte precis den typ som man räknar med ska leda jakten på en statsministermördare. Han är tystlåten och försiktig och kanske passar han väldigt bra in i bilden för dem som kanske vill lägga ut dimma kring mordutredningen.Och det är rikspolisstyrelsen som toppar utredningen tillsammans med åklagarna.
Vad jag vet genom mina kontakter på RPS så finns det i stort sett ingenting hett i deras verksamhet. Vi är några som kräver att all personal som sysslar med mordutredningen ska bytas ut, även åklagare. På så sätt kunde man kanske få igång något mer konstruktivt. Och som du förstår menar jag då att man behöver kompetens för att börja forska kring de utländska spåren.
Jag fick i förra veckan två band från Peter Ford i Los Angeles med hela hans radiointervju med f d CIA-agenten Gene Tatum. Det är solklart - Tatum vet vad som utlöste mordet på Palme. Han vet givetvis mer än vad han nämner i intervjun (mordet på Palme var sekundärt), därför vill jag ha tag i honom. Peter Ford är en av de journalister som försöker bistå mig, det finns ett par till. Men ingen är säker på om Gene Tatum är i livet. Han har länge varit ett hett mål för CIA, kanske extra hett nu inför George W Bush´s valkampanj. Vi får se. Får jag kontakt sticker jag omedelbart iväg för att träffa honom.
Kommissarie Åke Röst är tuffare och uttalar sig gärna för pressen. Men han säger givetvis ingenting av utredningsmässigt värde. Aftonbladets "nya heta spår i jakten på mordvapnet" bemötte han med kommentaren: "Vi har fått en handling som belagts med full sekretess".
Det är lite trist att mina gamla kollegor inte har något annat att komma med än inriktning på Christer Pettersson och mordvapnet. Och känner att de måste skriva en artikel då och då med "nytt hett spår" utan att lyfta blicken över ankdammens horisont. Lägg märke till att det aldrig blir någon uppföljning i tidningen.
Bibehåll ditt intresse kring mordet på Olof Palme. Det finns alltför många som rycker på axlarna. Så länge vi inte har hittat svaren på frågorna fortsätter vi att ställa dem. På alla nivåer. Ring rikskrim 08- 401 90 00 be att få tala med Stig Edqvist! Skriv ner hans svar på dina frågor och skicka över dem till mig.
Hälsning
Anders 

Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT 1.519.942
besök på våra sidor 2003