DEBATT - PARANORMALT LEOPOLD REPORT 
Uri Geller, använder
du dig av tricks?
Här svarar Uri Geller själv på frågan.
Vi får många frågor om Geller och det verkar som de flesta frågeställare är skeptiska, i alla fall till en del av hans konster. Och det är lätt att förstå.
"Min åsikt är att det inte är något övernaturligt utan snarare ett bra trolleritrick" skriver Rickard Berglind.
Stefan Valdemar skriver att han tror på Uri Gellers förmåga men har inte sett något som övertygar honom. "Skulle så gärna vilja ha ett övertygande bevis...".
Stefan undrar om möjligen Uri använde sig av s k nailwriter när han och jag genomförde ett sifferexperiment 1974 (det kan du läsa om här).
Uri Geller har under åren blivit hårt ansatt av skeptiker och går inte längre gärna i svaromål. Han hänvisar till de mer eller mindre vetenskapliga experiment som genomförts ibland under mycket strikta förhållanden och menar att de talar för sig själva.
Jag frågade honom ändå om detta med nailwritern och här under kan du läsa hans svar som ett utdrag ur ett personligt mail jag fick av Uri den 12 januari 2001.
Anders Leopold
"...Skeptikerna har spridit lögner om mig under lång tid. Några fabricerar teorier om hur jag gör det och det. 
Även om jag har hört talas om en nailwriter har jag aldrig i hela mitt liv sett någon, så givetvis har jag inte heller använt mig av en sådan.

John Lennon och Uri Geller

Jag behöver inte använda mig av tricks. Det jag gör är på riktigt.
Anders, det bästa är att hänvisa dessa skeptiker till min website för att läsa "What Magicans Say about Uri Geller", "What Scientists Say about Uri Geller" and "The Geller Aftereffect" och även be dem läsa "The Margolis book".
Om efter att ha gått igenom det här skeptikerna fortfarande inte tror på att jag är ärlig då är det deras problem. Jag tycker synd om människor som är så negativa. Själv går jag vidare, jag glömmer bort dem men till vissa som på allvar försöker skada mig skickar jag en varning: Var gärna kritiska men förtala mig inte, förolämpa mig inte men framför allt försök inte skada mig - för då kommer det att sluta i domstol.
Jag kan inte längre tillåta att folk sprider lögner om mig . Jag vill inte att mina barn ska läsa sådant om deras far. "
TILL URI GELLERS HEMSIDA

Tills sidans början

Åter till artikel om Uri Geller


Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT Besökare varje månad från ca 50 länder