Bush and CIA behind the assassination LEOPOLD REPORT

27 år
 De internationella spåren:
Kriget, apartheid, juntan,
vapenhandeln, droger...
UPPDATERAD 100131

DEL 3
(DEL 1)Pettersson, Gunnarsson och vad vittnena såg.
(DEL 2) Ett mötesscenario, PKK-are och poliser... eller Lisbet Palme

33-åringen som gärningsman på mordplatsen, Christer Pettersson som den otänkbare mördaren, ett mötesscenario, Lisbet Palme som medskyldig, två chilenska proffsmördare i Stockholm mordnatten, deras chef i tjänst i Sydafrika tog order från CIA, kommunistjagande Operation Condor med juntageneralen Pinochet som ledare, vicepresident George Bush´s mordkommande OSG beordrade mordet på Olof Palme, italienska P2-logen…
Du kan läsa om det här på LEOPOLD REPORT.
Vi redovisar fakta och teorier om det som kan ha varit planeringen och genomförandet av mordet på Olof Palme från en mängd olika infallsvinklar. Nya uppgifter har också ifrågasatt gamla.
För många läsare blir detta givetvis inte bara för mycket utan också förvirrande.
Vår förhoppning är att de sammandrag vi gör här i tre delar kan reda ut en del av begreppen.
Vi besöks av en mängd skolungdomar som har Palmemordet som "sitt valda arbete". Intresset är stort och frågorna är både till innehåll och antal av den storleksordningen att alla inte kan få svar. Men de svar vi efter bästa förmåga och kunskap kan ge finns många gånger i det befintliga materialet.
Det är upp till var och en att dra slutsatser och bedöma trovärdigheten av de uppgifter och teorier som framförs från författaren själv, från debattörer, från journalister, poliser och CIA-agenter med bevisligen stor inblick i den obskyra verksamheten med drog- och vapenhandel som ledde fram till en serie mord där Sveriges statsminister och FN:s fredsmäklare Olof Palme kanske bara var ett av offren. Du är varmt välkommen att delta i debatten med egna tankar och teorier. Det viktiga är att mordet på Olof Palme inte drunkar i tystnadens djupa hav.
Detta är min ståndpunkt i Palmemordet.
Anders Leopold
Ansvarig utgivare för registrerade databasen
www.leopoldreport.com
UPPDATERAD 130225

 
Utan att ha varit närheten av den insyn Palmekommissionen haft i Palmeutredningen har vi bestämt hävdat att många av de tunga internationella spåren aldrig undersökts.
Vi har känt till detta då vi varit i kontakt med vittnen som larmat svensk polis men sedan inte hört ett ord från dem.
Nu fick vi genom kommissionens fräna kritik bekräftelse på att detta är riktigt.
Den internationellt kontroversielle fredsmäklaren, Sveriges statsminister, en stark motståndare till bl a Chilejuntan och apartheid i Sydafrika, Olof Palme, mördas på öppen gata i Sverige.
Låg det en internationell komplott, en konspiration bakom mordet? Läs här om falska mordkulor - om falska mordkulor och hänsynslösa makthavare. Konspirationen
Den svenska mordpolisen klarar inte av att följa de internationella spåren. Man försöker med PKK som sannolikt planterades i spaninsgledningens knä som ett desinformationsspår - avsett att totalt förvirra utredningen, vilket man också lyckades med.
Det här tipset kom direkt efter mordet: Olof Palme var enda utländska namn på Chilejuntans dödslista. Det avslöjades av den chilenske fackföreningsledaren Toro Ramirez inför en FN-kommission.
Jag var personligen i kontakt med exilchilenare i Sverige som tillsammans med landsmän i Tyskland och Danmark följt två kända, professionella chilenska mördare, RT och JI, från Chiles ambassad i Bonn via Köpenhamn till Stockholm dit de kom två dygn före mordet.
En av chilenarna lämnade vittnesmål till polisen i Malmö men hörde inget från Palmegruppen. Skälet var att Säpo och Holme´r trodde att RT och proffsmördare Michael Townley var samma person (vilket avslöjas i granskningskommissionens rapport)- ett katastrofalt misstag.
Chile fanns tidigt med i bilden. När den chilensk-amerikanske agenten och proffsmördaren Michael Townley greps av FBI i USA berättade han bl a att han försökt verkställa den begärda avrättningen av Palme men misslyckats. 1976 i Madrid. Det var Lisbet Palme själv som fäst polisens uppmärksamhet på det här spåret-
Juntageneralen Pinochet ledde den högerextrema organisationen Operation Condor vars mål var att stoppa kommunismens utbredning. De såg Olof Palme som en av sina huvudfiender.

Nu åtalas Pinochet och flera av hans anhängare blir plötsligt huvudvittnen mot honom - om det blir någon rättegång i hans livstid. Sannolikt dör han en naturlig död - eller tystas. Det finns allt för mycket som denne Chiles bödel kan avslöja om USA:s inblandning i kuppen mot Allende.Läs mer här!

Just de personer som var inblandade i flera större attentat som sannolikt Operation Condor låg bakom genomförde ett mordförsök i Rom som var en direkt kopia av mordet på Olof Palme.
forts

 Det har bevisats att CIA backade upp den chilenska juntan och CIA hade också direkt inflytande på Operation Condor.
Den svensk-amerikanske journalisten John PAnderson (fingerat namn) ger här sin syn på vapenhandeln, "war for profit", och dåvarande vicepresidenten George Bush´s roll i denna och sannolikt också i mordet på Olof Palme.
Ett av de absolut starkaste vittnesmålen om att USA, CIA och Bush låg bakom mordet på Olof Palme kommer från CIA-agenten Gene "Chip" Tatum. Han avslöjar i förbigående i en radiointervju med Peter Ford i Los Angeles att Olof Palme eliminerades därför att han vägrat ge USA tillgång till den s k Bofors-routen och hotat avslöja USA:s vapenleveranser till Iran.
Granskningskommissionen 1999, som tagit del av vårt material och radiointervjun, påpekar i sitt betänkade att just Bofors och vapenhandeln är ett viktigt spår som praktiskt taget inte alls sysselsatt Palmegruppen.
Men närPalmegruppen ville få uppgifter om CIA och eventuell inblandning i vapenaffärerna stoppades deras framställan av kabinettssekreterare Pierre Schori.
Det var nakotikapolisen Michael Ruppert i Los Angeles som i sitt spaningsarbete fann ett direkt samband mellan droghandeln i USA och CIA. Han slog larm och bad att få vittna inför kongressen. I stället avskedades han och utsattes för två mordförsök.
Ruppert säger till Leopold Report: -"Chip" Tatum är trovärdig.
October Suprise kallades den största skandalen i USA:s politiska historia. Reagankampanjen förhandlade med Iran så att den amerikanska gisslan inte skulle släppas fri före det amerikanska presidentvalet. Om detta berättar här Barbara Honnegger som arbetade i Vita huset under Reagan.

Läs här: Chiles förre president och det chilenska folkets bödel
har tystats och ännu en dörr till en möjlig lösning
av mordet på Olof Palme har stängts

Chilensk motståndsledare i exklusiv
intervju för Leopold Report:
Exdiktatorn Pinochet gav order om att Olof Palme skulle tystas
Läs mer här!

Olof Palme var enda utländska namnet bland vänsterpolitiker på Pinochets dödslista
Läs mer här!

(2003) Varför mördades Sveriges statsminister
och FN:s fredsmäklare?
Ett föredrag om en havererad
mordutredning och en möjlig lösning

Läs mer här!

Vi har en länksida där du kan koppla dig vidare till de artiklar som här har nämnts plus en del andra men där du också når externt Palme-material.
Det finns också en hel del debattmaterial på Leopold Report och det får du grepp om genom att gå till Debattsidan.
Det är vår förhoppning att du när du tagit del av vårt material också hör av dig med egna synpunkter på Palmemordet.
Vi publicerar också hela boken "Han sköt Olof Palme", kapitel för kapitel, författade av 33-åringens förhörsledare Börje Wingren och Anders Leopold. Här kommer du till startsidan.

Sammandrag del 1
Sammandrag del 2

Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT besökare från ca 50 länder varje månad