vinjett

Detta är en sida ur LEOPOLD REPORT Besökare varje månad från ca 50 länder

Flera års intressant och spännande debatt, kommentarer, spekulationer och fundering kring mordet på Olof Palme hittar du på våra gamla debattsidor

och här hittar du Debattarkivet

2012-01-14 Vilken var mördarens flyktväg? Vem var egentligen mannen som anhölls som "skäligen misstänkt som gärningsman i mordet på Olof Palme" - 33-åringen Victor Gunnarsson - och helt obegripligt (?) inte ställdes inför en häktningsdomstol?

2011-10-25
Vilket var motivet?


Tjena!

Efter ett plötsligt intresse för Palmemordet så började jag då läsa trådenhttps://www.flashback.org/t133416 och hittade jag din hemsida. Väldigt detaljerat med otroligt mycket information. Jag har inte på långa vägar hunnit att läsa allt, men kommer väl att göra det. Det jag undrar över är hur du ser på det hela. Vem/vilka gjorde detta och vad var motivet?

Mvh//
Frågande

********

Hej Frågande!

Som du kanske upptäcker efter hand om du läser i mitt omfattande material har jag med mina två utländska medarbetare, experter på underrättelsetjänsternas verksamhet, lyckats bevisa att mordet på Olof Palme var en statskontrollerad konspiration. I det svenska Palmematerialet namnges tre personer som s k informationssvindlare. Granskningskommissionen kommer fram till att dessa tre personer avsiktligt lämnat information som stört mordutredningen. Jag vill säga - saboterat den.

Längre kom man inte. Inga uppgifter togs fram av Palmegruppen om dessa personers verkliga bakgrund. Men under lång tid har jag och mina medarbetare grävt fram dem ur mörkret och nu bevisat att de sedan många år arbetade för den amerikanska underrättelsetjänsten CIA. De är professionella informationssvindlare med mycket hög status, socialt och militärt: Harkavy och le Winter är professorer och Herrmann var en av de främsta vapenhandlarna i det som kom att kallas Iran/Contras-affären som drogs igång ett halvår efter mordet på Palme. Palme hade UN:s uppdrag att försöka mäkla fred i kriget Iran/Irak. Iran/Contras-affären avslöjar CIA:s vapensmuggling till Iran, droghandel som gav pengar för att köpa in vapen i kommunistjakten i Centralamerika - eftersom kongressen satt stopp för detta stöd.

Så bland många motiv är nog detta det starkaste: om Palme inför FN hösten 1985 när rykten började cirkulera vslöjat USA:s illegala vapen- och droghandel hade det sänkt sittande presidenten Reagan och hans administration i en av historiens största politiska skandaler. Därför hävdar jag att Palme tystades med hjälp av flera inblandade aktörer som hade samma intresse, att få bort honom: Pinochet i Chile och apartheidregimen i Sydafrika..

Vem som sköt är till slut inte så viktigt: kan ha varit en svensk extremist, 33-åringen, kan ha varit en polis eller militär som snedtänt, kan ha varit en galning - dock inte C Pettersson, och - vilket är min teori - ett proffs som ingick i konspirationen, en av mina chilenare som du stöter på i mitt material.

Men ändå var den som sköt ett redskap för de verkligt skyldiga, enligt min uppfattning. Vicepresident Georg Bush och CIA-chefen William Casey var i så fall männen bakom en oerhört avancerad komplott där både Chile och Sydafrika drogs in.

Ungefär så kan jag sammanfatta det. Fortsätt intressera dig. Någonstans finns en öppning - bara de ansvariga för mordutredningen och alla framstående svenska debattörer i litteratur och media kunde lyfta blicken över ankdammens horisont.

Hälsning
Anders Leopold

olof